Mitä tehdä, kun pienemmän menekin kirjoille olisi kysyntää, mutta varasto on tyhjä? Hansaprintin ratkaisu on ketterä ja kustannustehokas yhteispainatus.

Toisinaan kustantamoissa syntyy tilanne, jossa tietyistä nimikkeistä tarvitaan uudet painokset, mutta tarvittava määrä ei ole kovin suuri. Yksittäiset, pienet painokset voivat tulla kalliiksi, mutta tarjolla on myös kustannustehokkaampi vaihtoehto. Yhteispainatuksessa painetaan kerralla useita eri nimikkeitä, jolloin säästetään niin paino- kuin rahtimaksuissa.

”Jos varastoon halutaan esimerkiksi yhdestä kirjasta 150 uutta kappaletta, toisesta 80 ja kolmannesta 60, niin yhteispainatuksella niiden hankkiminen tulee asiakkaalle edullisemmaksi”, Hansaprintin myynti- ja kehityspäällikkö Taisto Junkkari kuvailee.

Yhteispainatuksessa kaikissa kirjoissa tulee olla sama paperi. Sivumäärä ja kokokin voivat vaihdella kirjasta toiseen. Minimipainosmäärä yhtä nimikettä kohden on 50 kappaletta. Hyviä esimerkkejä yhteispainatukseen sopivista kirjoista ovat esimerkiksi oppikirjat ja oppaat, sarjakuvakirjat, kirjasarjat, romaanit tai vaikkapa tieteelliset julkaisut.

 

Painokset tarpeen mukaan

Yhteispainatus palvelee etenkin asiakkaita, joilla on valikoimassaan useita samasta materiaalista valmistettuja nimikkeitä, mutta joiden menekki vaihtelee. Toisinaan jokin vanha teos herättää yleisön kiinnostuksen ja markkinoille tarvitaan uusi painos.

Yhteispainatuksen ansiosta kustantamoilla on mahdollisuus vastata yllättäenkin muuttuneeseen kysyntään nopeasti, jolloin yhteispainatus on järkiratkaisu.

”Asiakkaat seuraavat aktiivisesti kirjojen myyntitilannetta, joten suosittujen kirjojen kysyntään on mahdollista reagoida. Yhteispainatuksen ansiosta kirjoja painetaan tarve edellä, eikä kirjoja jää varastoon makaamaan, mutta toisaalta vältytään ”ei-oon” myymiseltä”, Hansaprintin myyntipäällikkö Maria Luoma kertoo.

Yhteispainatus on myös vastuullinen ratkaisu. Nopean digipainatuksen ansiosta kirjojen toimitusta ei tarvitse odotella pitkään, vaan toimitusaika on 5–7 työpäivää.

Hansaprint on kotimainen painotalo

Kaikki Hansaprintin painotyöt toteutetaan Suomessa. Painotuotteilla on PEFC-sertifikaatti, joka kertoo painettujen materiaalien vastuullisesta alkuperästä. Asiakkaille halutaan tarjota parasta mahdollista palvelua, luotettavasti.

”Toimimme lähellä kaikkia keskeisiä suomalaisia kirja-alan logistiikkatoimijoita, mikä on toimitusten kannalta positiivinen asia. Kotimaisuuden ja keskeisen sijainnin ohella vahvuuksiamme ovat ketteryys, nopeus, joustavuus ja laatu”, Junkkari ja Luoma luettelevat.

Kiinnostuitko yhteispainatuksen mahdollisuuksista? Tutustu painopalveluihimme tarkemmin ja mietitään teille sopiva ratkaisu!