LähiTapiola Rahoitukselle suunniteltiin uusia toimitiloja Vantaan Aviapolikseen, kunnes eteen tuli pulma: Kakadun suunnittelija halusi implementoida toimistoon erilaisia teemoja, ja tätä haastetta ruvettiin purkamaan yhdessä Hansaprintin tytäryhtiön Arazzon kanssa. Arazzo ja Kakadu ovat tehneet pitkään yhteistyötä ja ratkoneet erinäisiä sisustusprojektien visuaalisia pulmia. (Artikkelia päivitetty: Arazzo fuusioitui osaksi Hansaprintiä 1.1.2022)

Työ aloitettiin tekemällä erilaisia malleja, joiden avulla pystyttiin todentamaan kuvien läpinäkyvyys, niiden tuoma näkösuoja sekä yksityisyys. Kantavana ajatuksena oli, että valo läpäisee näkösuojateippaukset, jolloin neuvottelutiloihin ja hiljaisiin huoneisiin tulvii luonnon valoa.

Yhteisen visuaalisen linjan löydyttyä, Arazzo tulosti, leikkasi ja teippasi toimiston kaikki lasipinnat erilaisin teemoin.

Lopputulos inspiroi ja ihastuttaa, kuten alla olevat kuvat kertovat.

Aulan valomainos piristää päivää.

Kuvaaja: Nick Tulinen

Upeat teippaukset päästävät valon läpi neuvottelutiloihin ja hiljaisiin huoneisiin, sekä lisäävät viihtyisyyttä. Erilaiset oviin ripustettavat vaneriset opasteet helpottavat toimistossa kulkua.

Kokonaisvaltainen palvelumme sisälsi suunnittelun yhteistyössä Kakadun kanssa, sparrauksen, toimitilojen teippaukset, valomainokset ja opasteet.

LähiTapiola Rahoituksen projektin teemana oli tuoda Suomen erilaisten luonto- ja kaupunkiympäristöjen tunnelmaa toimitiloihin. Asiakas ihastui luonnossuunnitelmassa esittämiimme ideoihin, joita päätimme lähteä edistämään painettuihin pintoihin erikoistuneen kumppanin kanssa.

Arazzon kanssa olemme aiemminkin tehneet ainutlaatuisia teippauksia, ja oli selvää, että voimme tuoda heille toteutettavaksi melkein mitä vaan. Kun omien suunnittelijoidemme tekninen osaaminen tyssäsi, otti Arazzo ohjat käsiinsä. Teippauksia testattiin, muokattiin ja katselmoitiin paikan päällä useampaan kertaan, jotta lopputuloksesta tuli juuri oikeanlainen. Huomioarvoista on myös se, että teipit toteutettiin PVC-vapaalle kalvolle, jolloin ne voidaan esimerkiksi tilojen käyttäjän vaihtuessa kierrättää muovijätteenä uusiokäyttöön.

Yhdessä Arazzon kanssa tekemällä pääsemme parempiin lopputuloksiin. Näin voimme tarjota asiakkaille sekä uusia että mielenkiintoisia ratkaisuja jo hyväksi todettujen rinnalle.”, kertoo Petra, teippausmestari Kakadulta.

Kun haluat alan viimeisintä tietotaitoa, ongelmanratkaisua ja luovia ideoita, käänny puoleemme. Lisätietoa antaa Tommi Ketola +358 40 413 7027, tommi.ketola@hansaprint.fi

Kaikki artikkelin kuvat on kuvannut Nick Tulinen.