GS1:n tilasuunnittelussa on käytetty seinän peittävää yhtenäistä kuvaa koskesta ja kivisillasta auringonlaskussa.

Kun korona iski ja GS1:n henkilöstö siirtyi etätyöhön, oli toimitusketjun hallinnan standardeja kehittävä ja ylläpitävä organisaatio saanut Suomen-toimistonsa uudet tilat käyttöönsä vain paria kuukautta aiemmin. Toimiston käyttöaste on sittemmin asettunut noin 50 prosenttiin.

GS1 Finlandin henkilöstö- ja talousjohtaja Kristiina Arola arvioi, että pääasiassa toimistoilla vietetyn työajan suhteen ei ole paluuta entiseen. Vähentyneen läsnäolon vuoksi GS1:llä päätettiinkin ryhtyä kehittämään tilojen käyttöä ja toimistolla työskentelyn toimintatapoja, mutta avuksi kaivattiin osaavaa kumppania.

– Kartoitin useampaa suunnittelijaa ja muutostöiden toteuttajaa, kunnes Hansaprintin kanssa löytyi yhteinen sävel. Heidän kauttaan saimme sekä suunnittelijan että toteutuksen. Koska olemme pieni toimija ja meillä on paljon tehtävää päivittäisessä työssämme, kokonaisratkaisu säästi paljon aikaa ja hermoja, Arola toteaa.

Järkevä tilasuunnittelu mahdollistaa muunneltavuuden ja monikäyttöisyyden

Tilasuunnittelulla GS1:n toimitiloista on saatu erittäin viihtyisät

GS1:n toimistossa olivat jääneet vähäiselle käytölle etenkin tervetuloaula ja avokonttoriosa. Käytettävyyshaasteita lisäsi se, että toimitiloihin oli rakennettu korona-aikana studio, joka söi keittiön yhteydessä sijaitsevaa oleskelu- ja lounastamistilaa.

Arola kertoo, että projektissa ei haluttu ryhtyä kiintokalusteiden uusimisen kaltaisiin laajamittaisiin vaihtotöihin, vaan optimoida tilojen käyttöä ja edistää niiden muunneltavuutta.

– Mietimme alusta lähtien, kuinka voisimme hyödyntää mahdollisimman paljon olemassa olevia kalusteitamme. Oleskelutilan lisäämiseksi vastaanottotilasta tehtiin viihtyisämpi ja osa kalusteista siirrettiin sinne.

– Avokonttorin yhteyteen puolestaan toteutimme monikäyttöisiä työtiloja, jotka soveltuvat etenkin tiimityöhön tai vaikkapa ad hoc -palavereihin, joissa pohditaan jotain ongelmakohtaa. Tiloihin sijoitettiin muutamia työpisteitä ja tuotiin elementtejä, jotka tukevat yhdessä tekemistä, Arola kertoo.

Tilasuunnittelussa yksityiskohdillakin on merkitystä

 

Eräänä tilasuunnittelun tärkeänä osa-alueena Arola nostaa esiin akustiikan, jonka avulla GS1:n toimitilaa haluttiin rauhoittaa kahdellakin tapaa.

– Hienointa minusta oli se, että akustiikkalevyt voitiin toteuttaa millä kuvalla tahansa. Nyt niitä on helppo jäädä hetkeksi katselemaan, mikä antaa aivoille niiden kaipaamia lepohetkiä. Samalla levyt torjuvat kaikumista ja äänen kantautumista.

– Hansaprint toteutti myös hienon akustiikkateoksen, jossa on puumateriaalista valmistettuja osia logostamme, Arola mainitsee.

GS1:n brändi-ilmettä tuotiin lisäksi esiin korkeiden tussitaulujen vaihdettavilla taustoilla, jotka kuvitettiin organisaation logolla ja arvoilla. Monien muiden Hansaprintin tuotteiden tavoin Arola näkee niiden käytössä jatkuvuuden.

– Esimerkiksi brändiuudistuksessa tällaiset vaihdettavat elementit ovat erittäin hyödyllisiä, kun kaikkea ei tarvitse tehdä alusta.

GS1:n toimitilan näyttävyyttä tehostettiin aulan suurella yhtenäisellä kuvatapetilla vanhasta Helsingistä, jonka vaikuttavuutta ja viherkasvien kanssa yhteen pelaavaa viihtyisyyttä Arola kehuu. Toimiston persoonallisimpana yksityiskohtana hän mainitsee kuitenkin Hansaprintin luoman Wall of Famen.

– Koska olemme asiantuntijaorganisaatio, meille staroja ovat työntekijämme. Heistä otettiin vanhalla Polaroid-kameralla kuvat, jotka kiinnitettiin seinälle lankaan. Kun lähden töistä, näen viimeisenä asiana työkaverini, vaikka he eivät sinä päivänä olisi toimistolla olleetkaan. Monet vierailijammekin pysähtyvät juuri tämän seinän eteen, Arola iloitsee.

”Tekijät olivat ihan loistavia”

GS1:lle Hansaprintin toiminnassa korostuivat selkeys, tehokkuus ja yhteistyön helppous.

– Annoin budjetin, jossa pitäisi suurin piirtein pysyä ja sain heiltä hyvin selkeän erittelyn hintoineen, jotta kaikki toivotut muutokset saataisiin vietyä eteenpäin. Kävimme yhdessä läpi esimerkiksi printtien kuva-aiheita, minkä jälkeen sainkin jo suoraan ehdotukset. Itse ei tarvinnut miettiä, mitä kuvat voisivat olla ja mistä ne saisi hankittua, Arola toteaa.

– Kun varsinaiseen asennuksen ryhdyttiin, tehtiin toimistollamme töitä pari päivää ja vietiin toteutus kerralla maaliin saakka. Tuotteet olivat valmiina, kun niitä tarvittiin ja kaikki saatiin tehtyä aikataulussa.

Arola on vienyt työuransa aikana läpi lukuisia erilaisia projekteja ja ollut tekemisissä monenlaisten firmojen kanssa. Hansaprintin avaimet käteen -mallin kokonaisvaltaisuus yllätti positiivisesti, sillä hän kertoo jo tottuneensa siihen, että ehdotusten jälkeen ratkaisuja täytyy vielä kartoittaa itse.

– Hansaprintillä vain todettiin lempeästi, että ”Sinun ei tarvitse, me hoidamme tämän”. Koin olevani hyvissä käsissä ja että pääsin itse helpolla. Jos kuitenkin tarvitsin jossain apua, sain nopeasti vastaukset.

– Hansaprintin tekijät olivat ihan loistavia – todella tehokkaita ja ammattitaitoisia. Oli suorastaan ilo seurata, miten asiat edistyivät, Arola päättää.

Tilasuunnittelua GS1:n toimitiloissa tulee koivumetsäaiheinen akustiikkataulu

Kiinnostuitko tilasuunnittelun tuotteista ja ratkaisuista?

Aiheesta lisää

Sisustusarkkitehti, sisustussuunnittelija vai avaimet käteen -toteutus
Useissa yrityksissä on siirrytty hybriditöihin ja sen vuoksi työntekijämäärä toimistoissa vaihtelee. Uudenlaisessa tilanteessa moni toimisto joutuukin nyt soveltamaan tilojaan ja kilpailemaan etätyön kanssa. Viihtyisä toimisto on jatkossa yritykselle valttikortti ja kilpailuetu. Satsaa siis toimiston tilailmeeseen! 

Majakkana toimitilasisustuksen saralla
Täyden palvelun tilitoimisto TalousSatama on saavuttanut tavoittelemaansa maltillista ja hallittua kasvua siinä määrin, että tarvitsi suuremmat toimitilat. Asiakkaalla oli uusia tilojaan varten jo etukäteen omia ajatuksia, joista haluttiin toteutuskelpoisia Hansaprintin ammattimaisilla sisustusratkaisuilla.

Hansaprintin valikoimassa ei tarvitse tyytyä kompromisseihin
Hansaprint toteuttaa sisustusprojektit kaiken kattavina kokonaisuuksina, mutta tarjoaa myös laadukkaita palveluita yhteistyössä ulkopuolisten suunnittelijoiden kanssa. Kun kiinteistöalan konsultointia ja energiainvestointien rahoitusta tarjoavalle Forus Oy:lle toteutettiin uusien toimitilojen sisustusprojekti, oli Hansaprintillä ja Design Siri Huovilalla mahdollisuus hyödyntää kollektiivista ammattitaitoa.

 

Hansaprintiltä ammattimaiset palvelut toimitilojen sisustamiseen

HansaInterior
Uuden palvelumme kautta pystyt ketterästi tekemään kevyitä visuaalisia ja akustisia tilamuutoksia, joilla lisätään viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta tiloihin. Printatut akustiset elementit tuovat näyttävyyttä ja hillitsevät häiritseviä ääniä.

Visuaalinen kommunikointi
Oli kyseessä myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus, ilmeen uudistaminen tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista. Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen.

Inspiraatiota tilasuunnitteluun löydät myös sosiaalisen median kanavistamme:
Löydät meidät LinkedInistä
Hansaprint Instagramissa
Olemme Facebookissa