Taitoluistelijoita poseeraamassa tapahtuman taustakankaan ja mainostaulun edessä.

Hansaprintin monipuoliseen palvelutarjontaan kuuluvat olennaisena osana tapahtumien tarpeisiin toteutettavat visuaaliset ratkaisut kuten erilaiset suurkuvatulosteet. Suomen Taitoluisteluliiton tapahtumien tekninen johtaja Seppo Vickholm kertoo, että yhteinen taival Hansaprintin ammattilaisten kanssa ulottuu jo lähes 15 vuoden ajalle.

– Vaikka nimellisesti STLL on nyt Hansaprintin kanssa yhteistyössä ensimmäistä vuotta, olemme tehneet samojen henkilöiden kanssa töitä jo vuodesta 2009. Ensin heidän työskennellessään B1G:llä, sitten heidän siirryttyään Arazzolle ja nyt tuoreimmin heidän sulauduttuaan fuusion myötä Hansaprintille.

Kilpailutapahtumien ilmeitä onkin ehditty vuosien varrella toteuttaa samalla ryhmittymällä erittäin runsaasti.

– Olemme järjestäneet ainakin 10 sellaista arvokisaa, joissa visuaalisesta ilmeestä on vastannut ensin B1G, sitten Arazzo ja nyt Hansaprint. Yhteistyötä on tehty Finlandia Trophyn parissa vuodesta 2009 alkaen joka vuosi sekä useissa SM-kilpailuissa, Vickholm luettelee.

Suurkuvatulostus tapahtuman tarpeisiin vaatii aikataulujen pitävyyttä ja sujuvia yhteyksiä

Hansaprintin alaa olevat toteutukset Suomen Taitoluisteluliiton kilpailutapahtumiin ovat tyypillisesti sisältäneet laitamainosten teippauksen, jäämainosten asennuksen, kangasmainosten ja taustakankaiden toteutuksen sekä erinäisen muun suurkuvatulostuksen. Lisäksi tapahtumien visuaalisen ilmeen tueksi on toteutettu erilaisia somisteita sekä markkinointimateriaaleja, kuten tuotemainoksia.

– Yleensä tapahtuma rakennetaan minuuttiaikataululla, jolloin suora ja hyvä yhteys palveluntarjoajaan on ehdoton, Vickholm toteaa.

– Hansaprintin kanssa toteutuu mutkaton yhteydenpito ja aikataulut pitävät. Nämä ovat tapahtuman teknisen toteutuksen kannalta keskeisimpiä asioita.

Laitamainokset, jäämainokset ja palkintokorokkeiden reunat on toteutettu tapahtuman visuaalisen ilmeen mukaan.

 

Tapahtumien suurkuvatulosteet edelleen joustavasti

Hansaprint hankki vuonna 2021 omistukseensa sisustuspalveluistaan sekä erityisesti suurkuvatulostus- ja kangasratkaisuistaan tunnetun Arazzon. Fuusio toteutui vuoden 2022 alussa. Tapahtumajärjestäjälle aikataulujen pitävyys on niinkin kriittinen seikka, että kahden visuaalisen alan ammattilaisen yhdistyminen ehti jopa herättää hieman huolta STLL:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Salla Mäkelässä.

– Aluksi se vähän jännitti, että mitä tapahtuu, kun Arazzosta tulee osa Hansaprintiä. Tiedän kokemuksesta sen, kuinka hankalaksi asiat voivat mennä, kun suuri toimija ostaa pienemmän.

– Hansaprintin kohdalla pelko siitä, että jatkossa asiat toteutuisivat ison talon aikataululla ei kuitenkaan ole käynyt toteen, vaan kyseessä on edelleen yhtä joustava kumppani, Mäkelä iloitsee.

Taustakangas ja tuotemainoksia taitoluistelutapahtuman oheistuotemyyntipisteellä.

Hätiin parhaimmillaan samana päivänä

Joustavuus onkin eräs seikoista, joita STLL erityisesti kiittelee Hansaprintin toiminnassa. Liitto on itse vahvasti mukana kilpailutapahtumiensa visuaalisen ilmeen ja markkinoinnin toteutuksessa, mikä edellyttää sujuvaa yhteistoimintaa palveluntarjoajien kanssa.

– Jos emme oman organisaatiomme sisällä ehdi toteuttaa jotain tai tarvitsemme tukea tai neuvoja, saamme kyllä nopeasti yhteyden Hansaprintiin. Se on todella tärkeää, että he kykenevät tällä tavoin auttamaan meitä omassa työssämme, Mäkelä toteaa.

Seppo Vicholm muistaakin konkreettisen esimerkin tällaisesta tilanteesta.

– Vuoden 2019 muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailujen palkintojenjakoharjoituksessa kävi ilmi, että käytössämme olleista maiden lipuista osa oli keskenään eri kokoisia, mikä ei näyttänyt oikein hyvältä. Olin yhteydessä Toni Koposeen ja kerroin tarvitsevani kuusi kappaletta tiettyjä lippuja. Ne ompelutettiin ja toimitettiin meille samana päivänä!

 

Suurkuvatulostuksessa ja tapahtumien visuaalisuudessa luottokumppani on arvokas

Tätä juttua laadittaessa oli vuoden 2023 Taitoluistelun EM-kilpailut juuri järjestetty.

– Näissä kilpailuissa Hansaprintin osuus rajautui jäämainoksiin johtuen eurooppalaisen kilpailuorganisaation sitoumuksista. Itse koen, että toimitusajat- ja varmuus painavat eniten, ja aikaisemmin tietyt asiat ovatkin toimineet tutun toimittajan kanssa paremmin, Salla Mäkelä sanoo suoraan.

Hän painottaa myös luottotoimittajan kanssa korostuvaa hiljaisen tiedon merkitystä.

– Koska meillä on Hansaprintin ammattilaisten kanssa niin pitkä yhteinen historia, tiedämme aina kaikki sen, missä milloinkin mennään. Kun palveluntarjoajalla on entuudestaan kaikki tieto, ja sellainen hieno ”yhden luukun periaate” kuin Hansaprintillä, on tekeminen todella huoletonta.

– Sen lisäksi, että Hansaprintiltä saa sen mukaista tuotosta, mitä pyytää, heidän palvelunsa on hyvin inhimillistä. Heiltä saa aina vastauksen ja he tekevät aina parhaansa, Mäkelä kiittää.

Taitoluistelijat poseeraavat valmentajiensa kanssa tapahtuman taustakankaan ja mainostaulun edessä.

Kiinnostuitko tapahtumien visuaalisen kommunikoinnin ratkaisuista, tai heräsikö niistä kysyttävää?

Ota yhteyttä

 

Aiheesta lisää

Tapahtuman visuaalisen ilmeen toteutuksessa korostuu kokonaisuuden hallinta
Hansaprintin työ Helsinki International Horse Showssa on kattanut ulkopuolisia mainospintoja ja opasteita joilla viestitään siitä, mitä hallissa tapahtuu. Lisäksi toteutukseen ovat sisältyneet kilpailu- ja verryttelyareenoiden laitamainokset, valomainokset, kankaat, katsomoaukkojen brändäys sekä erilaiset esittelypinnat.

Puistoblues uudisti ilmettä Hansaprintin avulla
”Hansaprintin laadukkaat ja idearikkaat toteutukset tekivät päätöksestä helppoa”, Järvenpään diggareiden puheenjohta Miikka Porkka kertoo

2019 Big Brother -talo ekologisuuden ja kierrätettävyyden teemalla
Big Brother -formaatin Suomeen tuottava Endemol Shine Finland Oy:n lähtökohtana oli toteuttaa 2019 Big Brother -talo ekologisuuden ja kierrätettävyyden teemalla.

Myymälämarkkinoinnin A ja O
Tarjousbanderollit, display-hyllyt ja esillepanolavat – nämä kaikki ovat tuttuja näkyjä kaupassa shoppailijalle. Mutta miksi näyttävä myymälämarkkinointi kannattaa?

Hansaprintiltä ammattimaiset palvelut visuaaliseen suunnitteluun

Tapahtumat ja messut
Festivaalit, konferenssit, seminaarit, messut… Hansaprint toteuttaa kaikkiin tapahtumiin oikeanlaiset ja näyttävät ratkaisut. Suunnittelemme asiakkaidemme kanssa tilaan sopivat näkyvyyselementit, opasteet ja mainospinnat. Tuotamme ohjelma- ja tuotantoyhtiöille erilaisia ja persoonallisia ratkaisuja, tapahtuman koosta ja paikasta riippumatta.

Visuaalinen kommunikointi
Oli kyseessä tapahtuman ilme, myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista. Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen.

Inspiraatiota visuaaliseen kommunikointiin myös sosiaalisen median kanavistamme:
Löydät meidät LinkedInistä
Hansaprint Instagramissa
Olemme Facebookissa