Kevään aikana monessa yrityksessä palataan mahdollisesti hybriditöihin ja sen vuoksi työntekijämäärä toimistoissa lähitöiden myötä jälleen lisääntyy. Useissa yrityksissä mietitäänkin tätä: tarvitaanko enää samanlaista toimistoa – ja ennen kaikkea, kuinka hyvin se palvelee uudenlaisessa tilanteessa. Millä tavalla tässä asiassa tulisi edetä. Sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija vai avaimet käteen -lopputulos? Jatka ihmeessä lukemista.

Toimialasta hieman riippuen voidaan tarvita enemmän tiloja rauhalliselle työlle, tiloja ryhmä/tiimityön tekemiseksi ja esimerkiksi etäyhteyksiin sovitettuja tiloja. Yrityksen onkin hyvä satsata viihtyisään toimistoon, jossa henkilöstö tuntee olonsa mukavaksi, kun siellä on huomioitu erilaiset tarpeet, työtehtävät ja tilanteet työn tekemiselle.

Yksittäinen huone, kokonainen tila (esimerkiksi aula, odotustila, myymälä tai showroom) tai jopa suurempi kokonaisuus kannattaa modifioida visuaaliselta ilmeeltään, akustiikaltaan ja tunnelmaltaan erilaiseksi kuin mitä se ehkä juuri tällä kuluvalla hetkellä on. Kaiken lisäksi muokattavan tilan tulisi viestiä brändisi mukaisia arvoja. Tai oikeammin mielellään vahvistaa niitä.

Sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija: tyylikkäästi stailattu suuri tila, jossa on hyödynnetty suurkuvatulostamista.

Moni toimistotila joutuu nyt tavallaan ”kilpailemaan” etätyön kanssa. Viihtyisä toimisto onkin jatkossa valttikortti ja kilpailuetu, joten toimiston tilailmeeseen kannattaa satsata.

Sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija? Tarve tilojen muuttamiselle voi olla kiinteistö-, asiakas-, työntekijä-, brändi- tai strategialähtöinen tai yhdistelmä näistä. Tilojen viihtyisyys vaikuttaa moneen asiaan – jopa työn tekemisen tehokkuuteen.

 

Vaihtoehto A = sisustussuunnittelija

Haluat stailata toimistoasi. Tunnet taitavan ja innostuneen tekijän, joka hallitsee väripaletin. Hänellä on myös silmää sisustamiseen. Teetätät hänellä kevyen suunnitelman tilailmeestä (esimerkiksi sisustussuunnitelma, jossa on ehdotuksia huonekaluista ja värimaailmasta). Tämän jälkeen tilaat graafisen teollisuuden ammattilaiselta, kuten painoalan yritykseltä, lopullisen toteutuksen: niitä voivat olla akustiikkalevyt, suurkuvatulosteet levyt ja tapetit.

Voimme toimia yhteistyössä oman suunnittelijasi kanssa, kysy tästä vaihtoehdosta lisää Hansaprintin asiantuntijoilta.

 

Vaihtoehto B = sisustusarkkitehti

Työnantajasi on monitoimipaikkainen toimija ja saatat vastata työssäsi kymmenien liiketilojen tai myymälöiden viihtyisyydestä. Tukenasi tässä uudistuksesta on suunnittelu- tai arkkitehtitoimisto tai vastaava. Toimiston sisustusarkkitehti tekee vaikuttavan kokonaisuuden, jossa on huomioitu vaativat rakenteelliset tekijät unohtamatta lahjakkaita oivalluksia ja nyansseja. Kun olet hyväksynyt toimiston ehdotuksen, tuttu graafisen teollisuuden luottokumppanisi huolehtii laadukkaasta konseptin jalkautuksesta varsinaisiin kohteisiin.

Tässäkin etenemismallissa on hyvä ottaa myös Hansaprintin asiantuntijalta näkemys uudistusasiaan – mielellään jo esisuunnitteluvaiheessa.

 

Vaihtoehto C = avaimet käteen -toteutus

Haluat kaiken niin kutsutusti yhdeltä ja samalta palvelutiskiltä – toisin sanoen valitset avaimet käteen -toteutuksen. Olet jo löytänyt graafisen teollisuuden huippuyrityksen tai saanut tuttavaltasi vinkin varteenotettavasta sellaisesta. Ideoitte ja suunnittelette hyvässä vuorovaikutuksessa upean toteutuksen, jonka jälkeen saat yhteistyökumppaniltasi kaiken alusta loppuun materiaalivalinnoista asennukseen ja loppusiivoukseen asti.

Meillä on oman huipputiimimme lisäksi laaja yhteistyökumppaniverkosto – yhdessä on mahdollista toteuttaa upeita ja toimivia uudistuksia eri tiloihin. Kysy lisää avaimet käteen -toteutuksista.

 

Sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija: ideoita ja inspiraatiota

Usein erilaisten tilojen yhteydessä ilmenee varsinkin ajan kuluessa uusia tarpeita tilan yleisilmeen, akustiikan, toiminnallisuuden ja käyttömukavuuden parantamiseksi. Hae inspiraatiota esimerkiksi oman tilailmemuutokseen, kuten toimiston stailaukseen tai myymäläilmeen kohentamiseksi esimerkkikuviemme avulla. Saat osviittaa siitä, millaisia ilmeitä tiloihin voidaan suurkuvatulostamisen, sisustusratkaisujen ja visuaalisten pintojen avulla loihtia – akustiikkaa, toimivuutta ja harmoniaa unohtamatta!

Sauna-kokoustila

Pinkki tapetti | Coala Textile Wall&Display 320g

Esimerkki kevyestä tilailmemuutoksesta.

Suurkuvatuloste luo näyttävyyttä ja tunnelmaa toimiston huoneisiin.

Akustiikkalevyt toimivat sekä upeina somisteina että akustoivina elementteinä.

Esimerkki suuremmasta tilasta.

Toimistoon saa viihtyvyyttä myös kevyemmillä ratkaisuilla ilman mittavaa remonttia.

Kumppanuutta ja sujuvia projekteja

Kuten ehkä voit päätellä, aiemmin kerrotuista vaihtoehdoista yksikään ei ole umpikuja tai väärä valinta. Jokainen noista kolmesta vaihtoehdosta onnistuu helposti kauttamme. Tarkoitus on pikemminkin herättää ajatuksia erilaisista menetelmistä ja mahdollisuuksista toteuttaa toivottu tilailmemuutos. Syitä siihen voi olla monia: henkilöstön palaute, asiakkaiden ja sidosryhmien palaute, oma viihtyminen tai yksinkertaisesti se, että tila on jäänyt ajastaan jälkeen – ajan patina ja antiikkiesineet ovat eri asia kuin tilojen repsahtaminen!

Ja tietysti se tärkein. Me emme voi tehdä päätöstä puolestasi tai lukea ajatuksiasi siitä, millaista ratkaisua, palveluntarjoajaa tai toimintamallia haet. Ainoa, minkä voimme varmuudella luvata, on tämä: hallitsemme niin yksittäisen tilailmeen muutoksen kuin suuremmankin kokonaisuudistuksen.

Kumppanuusmalli ja kaikin puolin sujuvat tilailmemuutoksiin liittyvät projektit ovat ammattilaisemme intohimo. Projektit viedään läpi alusta loppuun hallitusti, joka takaa asiakkaalle joka kerta selkeän ja helpon osto-, suunnittelu- ja toimitusprosessin.

 

”Toteutamme brändi-ilmeen mukaisia visuaalisia, akustisia ja jopa allergiaystävällisiä tilailmeitä. Vahvistamme yrityksesi brändiä luomalla arvoa, käyttömukavuutta ja merkitystä jokaiseen tilaan.”

 

Tilailmemuutoksen ABCD: sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija

A. Tilojen viihtyvyys parantuu merkittävästi
Viihtyisillä tiloilla on merkitystä niin työntekijöiden, sidosryhmien kuin asiakkaidenkin näkökulmasta. Hyvin toteutetussa ja toimivassa tilailmeratkaisussa työn tekeminen sujuu. Tulet myöhemmin huomaamaan, että viihtyisyydellä ja tunnelmalla on kauaskantoisia positiivisia vaikutuksia, kuten henkilökunnan hyvinvointi.

B. Anna brändisi näkyä tiloissasi
Hyvin toteutettu tila- ja sisustusratkaisu viestii yrityksesi brändin, arvojen ja vision mukaista maailmaa. Yrityksesi tilat ovat käyntikortti ja oikeastaan merkittävä osa asiakkaille mielikuvaksi jäävää brändikokemusta.

C. Kevyempi tilamuutos on joustava
Tilamuutos ei tarkoita raskasta remonttia, josta stressaavat kaikki! Se on mahdollista tehdä myös nopeammin, joustavammin, kustannuksiltaan edullisemmin ja muutenkin kaikin puolin sujuvammin kuin laajan rakenteellisen remontin. Tiloja ei siis tarvitse sulkea remontin vuoksi eikä tilailmemuutoksen tekeminen haittaa päivittäistä toimintaa.

D. Arvoa ja vaikuttavuutta uusilla ideoilla
Ilmeeltään ankeat ja tunnelmaltaan latteat tilat eivät houkuttele käymään eikä niissä kyllä erityisemmin viihdytäkään. Siksi uudistumiskyky koskee kaikkia tilakokonaisuuksia – useimmiten vähintään kevyt päivitys olisi paikallaan säännöllisesti.

Tilailmeeseen satsaamalla voidaan olennaisesti vaikuttaa siihen, millaisista yrityksesi arvoista tilakokonaisuus viestii. Kuvaaja: Nick Tulinen.

Sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija vai avaimet käteen?

Tulemme muuten mielellämme käymään tilailmeeseen liittyvällä kartoituskäynnillä ja teemme ehdotuksen siitä, miten yrityksenne tilakokonaisuuden ilme stailataan brändinne mukaiseksi. Saat myös kauttamme trendikkäät sisustusmateriaalit kattavasti, joustavasti ja laadukkaasti. Autamme mielellämme parhaiden valintojen löytämisessä. Ota yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme tai hyödynnä ketterää yhteydenottolomakettamme.

Väriä elämään löydät myös sosiaalisen median kanavistamme

Hansaprint Instagramissa

Löydät meidät LinkedInistä

Olemme Facebookissa

 

Tutustu myös näihin aiheisiin

Jokaisessa pinnassa piilee mahdollisuus
Saavun miellyttävään tilaan ystäväni kanssa. Olemme varanneet yhteisen ajan rentouttavaan elämykseen hyvinvointipalveluita tarjoavasta yrityksestä. Tunnelma on odottavan kutkuttava, sillä emme ole aiemmin kokeilleet vastaavaa.
Kuinka rakennetaan miellyttävä tilakokonaisuus?

Villi viidakko, sykkivä kaupunki vai rauhallinen merenranta?
Kuljeta yhtenäistä tunnelmaa toimiston halki tai tuo jokaiseen tilaan oma persoonallinen säväys. Voit luoda avullamme toimistoosi ja toimitilaasi haluamasi fiiliksen helposti kustomoiduilla tapeteilla. Toteutamme kaikki toiveesi viihtyvyyden luomiseksi tilaasi.
Lue asiasta tarkemmin

Akustoivat tilanjakajat
Erilaiset lattiasermit ovat käytännöllisiä ja tyylikkäitä tilanjakajia avokonttoreissa. Samalla ne toimivat akustoivina elementteinä, joiden avulla on mahdollista rauhoittaa tilaa erilaiseen työskentelyyn: itsenäiseen, tiimien väliseen – unohtamatta asiakaspalavereita. Nyt saat laadukkaat sermit omalla yritysilmeellä tai esimerkiksi mieleisilläsi valokuvilla kuvitettuna.
Katso upeat esimerkit täältä

Nyt toimistoilla kaivataan viihtyvyyttä ja toimivuutta!
Tänä päivänä toimitilojen monikäyttöisyys korostuu entisestään, kun työntekijät kaipaavat ympärilleen viihtyvyyden lisäksi erilaisiin tilanteisin sopivia työskentelytiloja.
Tutustu lisää täällä 

Hansaprint – väriä elämään liki 30 vuotta

Arazzo Interior
Uuden palvelumme kautta pystyt ketterästi tekemään kevyitä visuaalisia ja akustisia tilamuutoksia, joilla lisätään viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta tiloihin. Printatut akustiset elementit tuovat näyttävyyttä ja hillitsevät häiritseviä ääniä.

Visuaalinen kommunikointi
Oli kyseessä myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus, ilmeen uudistaminen tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista.

Ostopäätöksiin vaikuttavaa myymälämarkkinointia
Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta myymälämarkkinoinnin kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen.

Brändin- ja aineistonhallinta
HansaWeb on selainpohjainen palvelumme, jonka avulla hallitset helposti markkinointimateriaalien tilaamisen, tuotannon ja logistiikan. HansaWebin avulla käyttäjä-, nimike- ja versiohallinta, tilaaminen, aineistonhallinta, varastointi ja logistiikka, sekä kampanjoiden luominen ja hallinta sujuvat vaivattomasti ja järjestelmällisesti.

 

Hansaprintiltä tapetit myös omasta valokuvasta
Tunnelmaa toimitiloihin maisematapetilla