Postilakon vaikutukset

Postilakko alkaa maanantaina 11.11.2019 kello 06 ja tällä tietoa kestää 2 viikkoa, päättyen sunnuntaina 24.11.2019 kello 24. Lakon osapuolet tapasivat valtakunnansovittelijan kanssa torstaina 7.11., mutta sopuun ei ollut edellytyksiä. Seuraavan kerran neuvotteluja jatketaan keskiviikkona, 13.11. Lakko vaikuttaa merkittävästi Postin kautta kulkeviin lähetyksiin.

Postin ilmoituksen mukaan lakko vaikuttaa kaikkein eniten aikakauslehti, kirje ja mainoslähetyksiin. Kyse voi olla pahimmillaan jopa viikkojen viivästyksistä. Pakettien osalta Posti ilmoittaa, että näiden toimituksissa voi olla useiden päivien viiveitä.

Postilakon johdosta Hansaprint siirtää kaikki Postin kautta lähetettävät pakettilähetykset muille operaattoreille, alkaen 8.11.2019. Lakon päätyttyä ja tilanteen normalisoitua, palataan voimassaoleviin käytäntöihin. Siirroilla voi olla pieni kustannusvaikutus. Lisätietojen saamiseksi ole yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi.

Todennäköisesti postilakko vaikuttaa epäsuorasti myös muihin rahdinkuljettajiin ja täysin normaalitilanne ei ole voimassa. On syytä varautua siihen, että päivän / kahden viivästyksiä ilmenee yleisesti.

Hansaprintin oma toiminta jatkuu postilakon aikana kaikilta osin täysin normaalisti.