Kyselevätkö asiakkaasi kirjan perään, mutta painos on loppu? Onko ennustamasi myynti kuitenkin liian pientä, jotta painatus kannattaisi?

Myyntipäällikkömme Maria Luoma vinkkaa: “Kustantaja, suosi elinkaariajattelua!” Uuden tittelin kohdalla varaudutaan jo alusta pitäen “long tailiin“, eli pidetään titteli saatavana myös ensimmäisten painosten loputtua. Tyypillisesti kovakantinen kirja on muuttunut tuossa vaiheessa pehmeäkantiseksi ja painosmäärät ovat hyvin pieniä. Kannattaakin tehdä alusta pitäen aineistot kaikkia tuotantotilanteita varten valmiiksi. Kun titteli on aina saatavilla, ei menetetä myyntiä.

Toinen vinkki on standardisoida käytettävät materiaalit. Tittelin elinkaaren loppupuolella kysyntä on usein niin pientä, että yhden tittelin painattaminen ei ole järkevää. Kun voit tilata useamman tittelin yhdistelmäpainatuksena, jää yksittäisen tittelin painatuksen yksikkökustannus alhaiseksi ja pienikin myynti muuttuu kannattavaksi.

Asiakkaat ovat tyytyväisiä HansaBook -palveluun

“Yhdistelmäpainatus sopii mainiosti vaikkapa kirjasarjojen täydennyspainatuksiin. Kirjojen menekki vaihtelee helposti ja niihin vaikuttavat monet asiat. Esimerkiksi uusia sarjakuva-albumien keräilijöitä tulee aina, joka vaikuttaa kysyntään. Pystymme yhdistelmäpainatuksen avulla pitämään saatavuuden hyvällä tasolla kannattavasti. Meillä on hyvät kokemukset Hansaprintin kanssa toimimisesta.”, kertoo Story House Egmont Oy Ab:n tuotantopäällikkö Osmo Walliander.

Haluatko välttää ”painos loppu” -tilanteita ja pitää tittelin tarjolla lukijoille jatkuvasti? Jos vastaus on myönteinen tai haluat lisätietoja, ole yhteydessä myyntipäällikkö Maria Luomaan, puh. 0500 520 517, maria.luoma@hansaprint.fi.