Vanhasta työpiirustuksesta toteutettu kuvatapetti hotellin käytävän seinällä.

Helsingin rakennusmestarien järjestöjen perustamalla Rakennusmestarien talolla on vaiherikas historia, jonka tuorein luku on Hotel Mestari. Hansaprint sai kunnian osallistua Fredrikinkadun ja Eerikinkadun kulmassa sijaitsevan perinteikkään kohteen toteutukseen tarjoamalla sisustusratkaisujen osaamistaan yhteistyössä sisustustoimiston kanssa.

– Alkuperäinen rakennus valmistui vuonna 1932 arkkitehti Heikki Kaartisen kynästä, Studio Arcibellan perustaja ja toimitusjohtaja Kristina Michelsson kertoo.

– Rakennukseen on toteutettu 1960-luvulla laajennus ja se on kokenut useita muitakin muutoksia, mutta rakennusajan muotokieli näkyy edelleen julkisivussa ja sitä kunnioitetaan monin ratkaisuin myös sisätiloissa. Tätä samaa henkeä haluttiin noudattaa myös uuden hotellin sisustuksessa.

Uutta vanhaa sisustussuunnittelua

Rakennusmestarien talon eläväinen historia inspiroi Michelssonia siinä määrin, että ideoita toteutukseen ei tarvinnut pähkäillä kovin kauaa.

– Minulla tuli aika pian mieleen, että voisimme käyttää sisustuksessa vanhoja työpiirustuksia, eivätkä ne olisikaan vain tauluja, vaan seinän kokoisia kuvia, Michelsson muistelee.

– Tavoittelin niihin vuosikymmeniä vanhojen kuultopaperille tehtyjen työkuvien miltei kuparisen ruskeaa ajan patinan väriä ja paperikopioiden kellastunutta sävyä.

Tarkan vision toteuttamiseksi Michelsson tukeutui luottokumppaniin.

– Hansaprint oli minulle entuudestaan tuttu, sillä olin tehnyt yhtiöön nykyisin kuuluvan Arazzon kanssa yhteistyötä jo monen vuoden ajan. Hansaprintillä oli tarjota ratkaisuun parahultaisesti soveltuvaa tuotetta ja niinpä toteutus hoidettiin heidän suurkuvatulostuspalveluihinsa kuuluvilla printtitapeteilla. Sävyt löydettiin tarkassa yhteistyössä ja mallinnettiin juuri sellaisiksi kuin ne vanhoissa piirustuksissa oikeasti ovat.

Hotellin käytävällä on koko seinän peittävä kuvatapetti pohjapiirroksesta.

 

Tilasuunnittelussa aitoa historian havinaa

Rakennusmestarien talon pystyttäminen osui arkkitehtonisesti merkittävään aikakauteen, joka osaltaan määrittää Helsingin katukuvaa yhä tänäkin päivänä. Michelsson kertoo, että se tarjosi kiinnostavia mahdollisuuksia yhdessä Hansaprintin kanssa toteutettuja sisustusratkaisuja ajatellen.

– Samoihin aikoihin Rakennusmestarien talon kanssa rakennettiin myös Eduskuntataloa ja muokattiin Stockmannin julkisivua, joten ajanjakso on esiintuomisen arvoinen ja siitä löytyy hyvin kuvamateriaalia.

Tästä Michelsson sai ajatuksen, jonka toteutusta varten hän hankki Museovirastolta aitoja ja alkuperäisiä 1930-luvulta peräisin olevia valokuvia.

– Niiden avulla toteutimme hotellin seinäsyvennyksiin levyille mustavalkoisia painokuvia. Tätä konseptia haluttiin lopulta kuljettaa hotellin jokaiseen tilaan.

Levylle tulostettu vanha mustavalkokuva hotellin käytävän seinäsyvennyksessä.

Sisustussuunnittelija ja loppuasiakas tyytyväisiä yhteistyöhön

Michelsson kertoo, että sisustusprojektissa Hotel Mestarin toiveena oli tilaajan näkökulmasta mahdollisimman helppo prosessi, eli kokonaistoteutus asennusta myöten.

– Hansaprint toteutti osuutensa todella itsenäisesti ja ongelmattomasti, eikä asiakkaan tarvinnut kuvahyväksynnän jälkeen puuttua prosessiin millään tavalla.

– Hotelli- ja ravintola-alalla on todella tärkeää, että alihankkijat kykenevät toimimaan itsenäisesti ja huolivapaasti. Erityisesti hotellien avaamisessa on niin paljon huomioitavia yksityiskohtia, että tämä vain korostuu. Hansaprint onnistui toteutuksissaan aikataulussa ja asiakas oli todella tyytyväinen.

Yhteistyön sujuvuutta kiittelee myös Michelsson itse.

– Myöskään minun ei tarvinnut suunnittelijana valvoa Hansaprintin toteutusta. Kyseessä on todella osaava ja hieno painotalo. He ovat siistejä, nopeita ja pitävät sen, mikä lupaavat.

– Toisekseen heiltä löytyy monenlaista liittyen painotuotteisiin ja he pysyvät ajan hermolla. Valikoima kehittyy kaiken aikaa ja tuotteet ovat aina vaan parempia. Enempää ei voi toivoa, joten jos tässä kouluarvosanoja käytettäisiin, niin antaisin heille kyllä 10+, Michelsson naurahtaa.

Suurkuvatulostuksella toteutettu kuvatapetti pohjapiirroksesta hotellissa.

 

Aiheesta lisää

Kuinka toteuttaa näyttävät toimitilat vaivattomasti ja kustannustehokkaasti? 
Monessa yrityksessä uudet toimitilat täytyy saada käyttöön pikaisella aikataululla, eikä niiden ilmeeseen välttämättä ehditä panostaa. Samalla ehostuksessa voi huolettaa tilojen käytön häiriintyminen ja kallis hintalappu. Hansaprint vastaa molempiin murheisiin älykkäillä ratkaisuilla. 

Villi viidakko, sykkivä kaupunki vai rauhallinen merenranta? 

Kustomoitu tapetti antaa rajattomat mahdollisuudet tilan sisustukseen. Se on myös erittäin kustannustehokas tapa raikastaa tilan ilmettä ja tuoda siihen oma persoonallinen säväys. 

Sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija vai ”avaimet käteen -toteutus”

Keväällä useissa yrityksissä palataan mahdollisesti hybriditöihin ja sen vuoksi työntekijämäärä toimistoissa lähitöiden myötä taas lisääntyy. Uudenlaisessa tilanteessa moni toimisto joutuukin nyt kilpailemaan etätyön kanssa. Viihtyisä toimisto on jatkossa yritykselle valttikortti ja kilpailuetu – satsaa siis toimiston tilailmeeseen.

Hansaprintiltä ammattimaiset palvelut tilasuunnitteluun

HansaInterior 
Uuden palvelumme kautta pystyt ketterästi tekemään kevyitä visuaalisia ja akustisia tilamuutoksia, joilla lisätään viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta tiloihin. Printatut akustiset elementit tuovat näyttävyyttä ja hillitsevät häiritseviä ääniä.

Visuaalinen kommunikointi 
Oli kyseessä myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus, ilmeen uudistaminen tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista. Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen.

Ideoita ja inspiraatiota toimi- ja myymälätilojen sisustusratkaisuihin löytyy myös sosiaalisen median kanavistamme:
Löydät meidät LinkedInistä
Hansaprint Instagramissa
Olemme Facebookissa