Kun WEST Invest Group Oy:n toimitilojen sisustusprojektissa tarvittiin laadukkaita ja näyttäviä lasiteippauksia, löytyivät ratkaisut ja osaaminen Hansaprintin valikoimasta. Kohteen sisustussuunnittelusta vastannut Simple Style Design Oy:n yrittäjä Seija Hakala kertoo, että toteutuksiin löytyi inspiraatio luontevasti. 

– WEST tulee sanoista water, energy, steam ja technology. Asiakkaan toiminta on lähtenyt liikkeelle vedenkäsittelystä ja energiaratkaisuista, jotka ovat edelleen sen ydintä, joten sisustuksessa käytetty värimaailma ja kuviot on mietitty tästä lähtökohdasta. 

Teippauksia varten tarvittiin luotettava toimittaja.  

– Tunsin Hansaprintin Mikkis Salmisen entuudestaan, sillä hän oli käynyt paikan päällä kertomassa Hansaprintin hyvin monipuolisesta palvelutarjonnasta. Niinpä valinta oli aika helppo, Hakala toteaa.

 

Lasiteippaukset ammattitaidolla

Salminen ja Hansaprintillä graafisena suunnittelijana työskentelevä Martin Nysten kertovat, että helppous ei jää tähän. Hansaprintin asiantuntijat tukevat asiakasta oikeiden ratkaisujen valinnassa monin keinoin. Heti projektin alussa asiakas saa nähtävilleen Hansa Shade -mallikansioita, jotka paitsi antavat käsitystä kalvojen ominaisuuksista ja käyttömahdollisuuksista, myös säästävät aikaa ja ympäristöä. 

– Kansioihin on valittu yleisimmät sävy- ja peittävyysvaihtoehdot, mutta kalvot voidaan toteuttaa millä arvoilla tahansa. Ilman niitä voitaisiin malleja joutua tekemään valtava kasa. Nyt päästään huomattavasti nopeammin lopullisiin vaihtoehtoihin, jotka asiakas näkee tilassa luonnollisessa koossa, Salminen kertoo. 

– Samaa työtä on turha tehdä kahteen kertaan, ja ulkopuolinen suunnittelija ei voi itse tehdä tuotantoaineistoja. Kuten WEST Invest Groupin ja Seijan kanssa tehtiin, on usein helpointa, että asiakas antaa meille arvot ja aineiston ja me otamme kopin siitä eteenpäin. Tämä vapauttaa paljon asiakkaan aikaa. 

Martin Nysten kertoo, että Hansaprintillä pidetään hyvää huolta siitä, että tuotteet tulevat tulostimesta ulos sovitun kaltaisina. Palveluun kuuluvat leikkaaminen, pakkaaminen ja tarvittavien ohjeiden laadinta, joiden pohjalta asentajat toteuttavat teippaukset kohteessa.  

– Asiakkaan ei tarvitse tietää, miten tuotteet asennetaan, mitä siihen tarvitaan tai millaisia infoja kohteessa täytyy pystyttää. Me huolehdimme tästä kaikesta. Kohteessa ei myöskään aina kaikki onnistu siten kuin on ensin ajateltu, ja asennussuunnitelmaa joudutaan muuttamaan. Asennussuunnat ja -tekniikat tuntevalla ammattilaisella on silloin suuri merkitys.

 

Lasiteippaukset mahdollistavat räätälöidyt ratkaisut

WEST Invest Groupin pitkien käytävien varrelle mahtuu runsaasti työhuoneita, joiden rivistöä katkovat silloin tällöin neuvottelutilat. Työntekijöillä on omat käytävänvastaisilla lasiseinillä varustetut huoneensa, joihin kaivattiin näkösuojaa valoa läpäisevällä ratkaisulla. Neuvottelutiloihin puolestaan toivottiin omanlaisiaan toteutuksia. 

– Asiakas halusi, että valkoinen aaltomainen kuviointi kulkisi koko matkaltaan samalla tasolla ja lasiseinän molemmin puolin identtisenä. Jos välissä olikin neuvottelutila, tuli pohtia, miten kuvio jatkuu seuraavassa lasissa. Näin pitkillä käytävillä se vaati huolellista suunnittelua, mittatarkkuutta ja todella paljon dataa. Kaiken kaikkiaan teippauksiin otettiin muutama tuhat mittaa, Salminen kertaa.  

Tiloissa, joissa ei ollut tarvetta näkyvyyden peittämiselle, toteutettiin huomioraidoitusta ja muuta visuaalisuuteen painottuvaa. Yrityksen omassa käytössä palvelevien tilojen ohella projektiin lukeutui ensimmäisen kerroksen ulosvuokrattavia tiloja sekä opastetoteutuksia.  

– Hansa Shaden kanssa ei tarvitse tehdä kompromisseja, joten asiakkaalle voitiin toteuttaa täysin räätälöidyt ratkaisut, Nysten toteaa.

 

Hansaprint siirtää taakkaa asiakkaan ja suunnittelijan harteilta

Seija Hakala kertoo, että hänelle Hansaprint toi suurimman osan lasiteippaustietämyksestä uutena.  

– Olen ollut töissä esimerkiksi suurissa mediataloissa, joissa on ollut teipattua lasipintaa, mutta silloin kyseessä on ollut enemmänkin käyttäjäkokemus. Nyt pääsin todella perehtymään vaihtoehtoihin ja siihen, mitä niillä voi tehdä – esimerkiksi siihen, miltä mikäkin määrä valkoisuutta näyttää ja mitä kaksipuoleisuus mahdollistaa. 

– Seija sai hienosti kiinni Hansa Shaden ideasta ja ominaisuuksista ja osasi lähteä soveltamaan niiden avulla. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka voimme olla eri asteisesti asiakkaan rinnalla. Vastata materiaalien tuotannosta, tukea projektin varrella tai toimittaa kokonaisratkaisun suunnittelusta asennukseen. Mitä varhaisemmassa vaiheessa meidät otetaan mukaan, sitä paremmin voimme auttaa, Nysten kertoo. 

– Panostamme toteutusten helppouteen, jolloin asiakas voi keskittyä suunnitteluun. Tässä tapauksessa Seijan yhden henkilön toimisto suunnitteli todella suuren kiinteistön kaikki sisustuselementit, joten sillä oli merkitystä, että kykenimme ottamaan hänen harteiltaan yhden pölkyn pois ja että hän saattoi luottaa meidän myös hoitavan sen. 

Tämän allekirjoittaa myös Hakala itse, joka toteaa projektin sujuneen Hansaprintin osalta ilman minkäänlaisia ikäviä yllätyksiä.  

– Yrittäjänä tarkastelen luonnollisesti sitä, paljonko minulla menee tunteja mihinkin työhön. Hansaprintin kanssa ei esiinny sellaista säätämistä. Heidän kanssaan sovitaan, mitä tehdään ja toteutukset ovat valmiina silloin kun pitääkin. Projektit menevät jouhevasti ja tehokkaasti muutaman palaverin kautta suoraan maaliin, mikä vaatii tilaajaosapuolelta hyvin vähäistä panostusta. Tiedän, että tämä on heissä sellainen piirre, mitä moni suunnittelija ja asiakas arvostaa.  

– WEST Invest Groupin toteutus onnistui 100 %. Sain erittäin hyvää palvelua ja asiakas on todella tyytyväinen. Kun minulle tulee sopivia kohteita, Hansaprint on kyllä valikossa ensimmäisenä, Hakala kiteyttää.

Kiinnostuitko ratkaisuistamme?

Aiheesta lisää:

Ikkunateippauksilla työrauhaa ja näyttävyyttä MTV:n uuteen Pöllölaaksoon
Kun mediayhtiö MTV muutti hiljattain Pöllölaaksona tunnetun toimituskokonaisuutensa kuuluisasta Pasilan sijainnistaan uusiin toimitiloihin Vallilaan pääsi Hansaprint tarjoamillaan sisustusratkaisuilla osaksi kotimaista mediahistoriaa. Jo noin vuosi sitten Hansaprint toteutti uusiin tiloihin tapetteja, mutta keskeisimmässä roolissa ovat sittemmin olleet sisätilojen näyttävät ikkunateippaukset.

Inspiraatiota löydät myös sosiaalisen median kanavistamme:

Löydät meidät LinkedInistä 
Hansaprint Instagramissa 
Olemme Facebookissa