Tämä blogiartikkeli on aika tosi. Lue ja hämmästy siitä, kuinka tutulta kaikki saattaa vaikuttaa. Toimiston sisustus on yrityksissä pinnalla oleva juttu.

Jälleennäkemisen riemu on lähes käsin kosketeltavaa. Maanantaiaamuna hieman yhdeksän jälkeen toimiston ihmiset kokoontuvat pitkästä aikaa työpaikalle niin, että kaikki ovat paikalla (yksi on tuonut lemmikkinsäkin). Itse asiassa toimiston neuvotteluhuoneeseen on katettu lähityöhön palaavalle, noin 30-henkiselle ryhmälle maittava aamupalatarjoilu. Tällä huomaavaisuudella halutaan juhlistaa iloista kokoontumista ja toimistolle paluuta.

Ilmassa on toden totta pienen juhlan tuntua, sillä jokainen on erityisen hyväntuulinen. En malta olla ajattelematta, että tämähän on Suomessa aika ainutkertainen tilanne, koska kyseessä ei ole nyt kansallinen urheiluhurlumhei. Tällä kertaa.

Toki meillä on aiemminkin paljon hymyilty, mutta nyt nauretaan aivan vedet silmissä. Työkavereita on kaivattu, tämä on looginen päätelmä näiden havaintojen perusteella: a) iloinen rupattelu b) lähes katkeamaton puheensorina c) ihmiset ovat toisilleen läsnä d) ei yhtä ainoaa pikselimössöä tai äänen pätkimistä.

”Ostin itse asiassa kotiini pari kevyttä akustointilevyä, että sain hillittyä hieman huonekaikua.”

 

Viihtyisän toimiston suunnittelu alkaa nyt

Keskustelu siirtyy kuulumisten vaihdon jälkeen nopeasti siihen, miten kukin on ratkaissut etätyöhön kotiolosuhteissa liittyviä erilaisia ja hyvin vaihtelevia tilanteita. Kuten tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä, täälläkin työskentelee eri elämäntilanteissa eläviä ihmisiä: on lapsiperhearkea tallustavaa, on kerrostaloasujaa ja niin edespäin. Yhtä kaikki, nyt ollaan kuitenkin täällä toimistolla.

Toimiston sisustus: värikkäitä visuaalisia tilanjakajia toimistoympäristössä .Yrityksesi ilmeellä toteutetut akustoivat tilanjakajat saat tarpeesi mukaan mitoitettuna.

Moni on kaivannut takaisin toimistolle. Jopa omakotitalon pinta-ala voi loppua kesken, jos kaikki perheen jäsenet etäilevät yhtä aikaa.

Pian puhutaan siitä, kuinka osa on suorastaan ikävöinyt takaisin työpaikalle. Keskustelua kuunnellessa käy selväksi, että jopa omakotitalon pinta-ala saattaa loppua kesken, mikäli kaikki perheen jäsenet etäilevät yhtä aikaa töiden, koulun ja opiskelujen parissa kera muutaman lemmikin. Pienessä kerrostalokaksiossa taas on periaatteessa aivan rauhallista. Paitsi silloin, kun vieressä olevassa huoneistossa tehdään kuukausien remonttia tai kaupungin kaavoituksessa on yli 10-kerroksinen monitoimitalo, jonka rakentaminen on aloitettu naapurikortteliin. Lukiessasi tätä voit kuvitella tähän yhteyteen äänimaiseman: juuri sen tauottoman ja loputtoman jyskytyksen. Yksi avartava näkökulma on sekin, että reilun 20 neliömetrin tilaihmeen ruokailupöytä-työpöytä-yhdistelmän ääressä oleskelu on aika puuduttavaa. 

Matti Meikäläinen on tehnyt töitä kesämökin taukotuvassa, Maija Meikäläinen autotallissa ja Teppo lämpöhuoneessa – aivan maalämpökaivon ohjausyksikön vieressä. Tiina taas on joutunut vuokraamaan ”oman” minitoimiston. Tarinoita riittää ja positiivinen naurunremakka on taattu. Aika nopeasti selviää, että useimmat ovat satsanneet erilaiseen helposti mukana kuljetettavaan teknologiaan ja apuvälineisiin. Mutta aniharva on toteuttanut tai kustomoinut varsinaiseen työskentelytilaansa mitään sen ihmeellisempää. Sitten eräs huomauttaa:

”Ostin itse asiassa kotiini pari kevyttä akustointilevyä, että sain hillittyä hieman huonekaikua.”

”Hetkinen”, toinen innostuu. Eikö sellaisia voisi hankkia tänne meidän toimistoommekin? 

Kolmas säestää: ”Niin, nyt kun suurin osa meistä tekee jälleen enimmäkseen työnsä täällä.”

Neljäs on kuunnellut tarkkaavaisesti muita, kunnes virkkoo: 

”Pitäisikö meidän uudistaa tätä toimistoa kunnolla ja tehdä sellainen muutos koko ilmeeseen, että täällä viihdytään jatkossa vieläkin paremmin?

Kohta neuvottelutilassa nyökytelläänkin kollektiivisesti, ja ensimmäinen toimiston uuden ilmeen suunnittelupalaveri sovitaan saman tien jo viikon päähän. Toimiston sisustus vaikuttaa olevan sen verran tärkeä asia, että mukaan tarpeita kartoittamaan otetaan heti startista myös asiantuntija.

Toimiston sisustus: poimi tästä ammattilaisen vinkit 

Vinkki 1. 
Pohtikaa aluksi, millaisia tarpeita teillä on työyhteisönä ja yksilöinä. Minkälaisia tiloja tarvitaan. Suurempaa avotoimistoa on mahdollista rauhoittaa esimerkiksi akustoinnilla (äänenhallinta), lattiasermeillä, näkösuojilla ja materiaalivalinnoilla siten, että tilaan syntyy erilaisia pisteitä erityyppisille töille – vaikkapa puhelimessa/etäpalaverissa puhuminen tai tiimin yhteinen neuvottelu ei häiritse muiden työntekoa.

Vinkki 2.
Miettikää hetki toimistoanne kaikkien siellä vierailevien = asiakkaiden ja sidosryhmien näkökulmasta. Millaisista yrityksenne arvoista haluatte viestiä. Visuaalisilla pinnoilla voi viihtyisyyden lisäksi tuoda esille brändinne mukaisia arvoja sekä palveluitanne.

Vinkki 3.
Unohda raskas rakenteellinen remontti. Materiaalit ja teknologia mahdollistavat tänä päivänä mielikuvituksellistenkin visioiden toteuttamisen kevyemmin keinoin. Käytössä ovat muun muassa puu- ja vanerilevyt, akryyli, tapetit, verhot, tyynyt, tarrat, suurkuvatulosteet, alumiini ja niin edelleen. 

Vinkki 4.
Hyödynnä asiantuntijaa – pyydä hänet/heidät kartoituskäynnille tilaanne. Parhailta saat kokonaispalvelun ja kumppanuusmallin = avaimet käteen -paketin suunnittelusta asennukseen.

Toimiston sisustus kuvina

Toimiston sisustus tarvitsee polttoaineeksi ideoita ja inspiraatiota. Tässä alapuolella on esimerkkejä joistakin toteutuksistamme toimistoihin. Näiden kuvien avulla pääset alkuun, lisätietoja ratkaisuista voit kysyä tarvittaessa Hansaprintin ammattilaisilta.

Toimiston sisustus voi olla esimerkiksi tällainen.

Toimiston sisustus: neuvotteluhuoneen päätyseinä on visuaalisen.

Toimiston sisustus on viihtyisyyteen vaikuttava asia, johon jokaisessa toimistossa kannattaa kiinnittää huomiota lähityöhön paluun myötä.

Taukotilat ovat olennainen osa viihtyisää toimistoa. Visuaalisilla pinnoilla tilaan saadaan kodikkuutta.

Kuvassa esimerkkiratkaisu toimistosta, jossa kahteen neuvottelutilaan tehtiin suurkuvatulosteilla tunnelmaa.

Kutsu meidät käymään toimistollasi, ideoidaan yhdessä

Tiesithän, että tulemme mieluusti vierailemaan tilailmeeseen liittyvällä (esimerkiksi toimiston sisustus) kartoituskäynnillä yrityksessäsi. Paikan päällä on helpompi yhdessä käydä läpi tilaan liittyviä tarpeita. Tämän jälkeen teemme ehdotuksen siitä, miten yrityksen tilakokonaisuuden visuaalinen ilme stailataan brändinne mukaiseksi ja akustoinniltaan sellaiseksi, että kaikki viihtyvät. Saat totta kai myös kauttamme trendikkäät ja laadukkaat sisustusmateriaalit joustavasti.

Syitä toimiston tilailmeen ja toiminnallisuuden parantamiseen voi olla monia: henkilöstön, asiakkaiden ja sidosryhmien palaute, oma viihtyminen tai yksinkertaisesti se, että tila on jäänyt ajastaan jälkeen eikä palvele oikeastaan enää ketään modernissa etä/lähityön vaatimuksissa. 

Sekin on hyvä pistää merkille, että viihtyisä toimisto on jatkossa kilpailutekijä, nyt kun palataan jälleen enemmän lähitöihin. Toisekseen työn tekemisen malli on pysyvämminkin muuttunut työyhteisöissä. Niinpä toimistoilla tarvitaan lukuisilla eri toimialoilla entistä enemmän hybridikokouksiin (osallistujia sekä etänä että neuvottelutilassa) soveltuvia tiloja sekä järkeviä ratkaisuja. Rauhalliseen työhön sopivien tilojen lisäksi erilaiset puhelu- ja tiimitilat ovat tarpeellisia – ja näitä voi toteuttaa ilman suurta remonttia.

Autamme mielellämme parhaiden valintojen löytämisessä toimistoosi, ideoinnissa ja sopivien teknisten ratkaisujen valinnassa sekä tietysti asennuksessa. Meiltä saat kokonaisuuden yhdellä yhteydenotolla.

Kumppanuusmalli ja kaikin puolin sujuvat toimistojen tilailmemuutoksiin liittyvät projektit ovat ammattilaistemme intohimo. Projektit viedään läpi alusta loppuun hallitusti, joka takaa asiakkaalle aina selkeän ja helpon osto-, suunnittelu- ja toimitusprosessin.

Toimiston sisustus ja tilailmemuutokset, kysy meiltä lisää:

Nämäkin aiheet saattavat kiinnostaa

Nyt toimistoilla kaivataan viihtyvyyttä ja toimivuutta!
Tänä päivänä toimitilojen monikäyttöisyys korostuu entisestään, kun työntekijät kaipaavat ympärilleen viihtyvyyden lisäksi erilaisiin tilanteisin sopivia työskentelytiloja.

Sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija vai ”avaimet käteen -toteutus”
Keväällä useissa yrityksissä palataan mahdollisesti hybriditöihin ja sen vuoksi työntekijämäärä toimistoissa lähitöiden myötä taas lisääntyy. Uudenlaisessa tilanteessa moni toimisto joutuukin nyt kilpailemaan etätyön kanssa. Viihtyisä toimisto on jatkossa yritykselle valttikortti ja kilpailuetu – satsaa siis toimiston tilailmeeseen.

Asiantuntijoitamme esittelyssä
Olemme kevään aikana esitelleet asiantuntijoitamme. Hansaprinttiläisiin voit tutustua tarkemmin verkkosivuillamme Ajankohtaista-osiossa. Lisää graafisen teollisuuden taitureiden esittelyjä on luvassa kuukausittain.

Jokaisessa pinnassa piilee mahdollisuus
Saavun miellyttävään tilaan ystäväni kanssa. Olemme varanneet yhteisen ajan rentouttavaan elämykseen hyvinvointipalveluita tarjoavasta yrityksestä. Tunnelma on odottavan kutkuttava, sillä emme ole aiemmin kokeilleet vastaavaa.

Hansaprintin ammattitaitoon kuuluu toimiston sisustus

HansaInterior
Uuden palvelumme kautta pystyt ketterästi tekemään kevyitä visuaalisia ja akustisia tilamuutoksia, joilla lisätään viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta tiloihin. Printatut akustiset elementit tuovat näyttävyyttä ja hillitsevät häiritseviä ääniä.

Visuaalinen kommunikointi
Oli kyseessä myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus, ilmeen uudistaminen tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista. Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen.

Brändin- ja aineistonhallinta
HansaWeb on selainpohjainen palvelumme, jonka avulla hallitset helposti markkinointimateriaalien tilaamisen, tuotannon ja logistiikan. HansaWebin avulla käyttäjä-, nimike- ja versiohallinta, tilaaminen, aineistonhallinta, varastointi ja logistiikka, sekä kampanjoiden luominen ja hallinta sujuvat vaivattomasti ja järjestelmällisesti.

Muut painopalvelut
Kirjat ja tuotemanuaalit, kuvastot, lehdet, lomakkeet, suoramarkkinointi, turvapainotuotteet, flyerit ja muut markkinointimateriaalit, transaktiotulostaminen…Kysy lisää ammattilaisiltamme.

Lue lisää yrityksestämme

 

Väriä elämään tarjoavat myös sosiaalisen median kanavamme

Hansaprint Instagramissa

Löydät meidät LinkedInistä

Olemme Facebookissa

 

Hansaprintiltä tapetit myös omasta valokuvasta
Tunnelmaa toimitiloihin maisematapetilla