MTV:n toimitiloissa on huoneita, joiden lasiset etuseinät on päällystetty valoa läpäisevillä häive- ja kuvioteippauksilla.

Kun mediayhtiö MTV muutti hiljattain Pöllölaaksona tunnetun toimituskokonaisuutensa kuuluisasta Pasilan sijainnistaan uusiin toimitiloihin Vallilaan pääsi Hansaprint tarjoamillaan sisustusratkaisuilla osaksi kotimaista mediahistoriaa. Jo noin vuosi sitten Hansaprint toteutti uusiin tiloihin tapetteja, mutta keskeisimmässä roolissa ovat sittemmin olleet sisätilojen näyttävät ikkunateippaukset.

MTV:n Head of Marketing Services Virpi Kunttu kertoo, että MTV on vastikään valmistuneessa, BREEAM Excellent -tasoisen ympäristösertifikaatin mukaan toteutetussa rakennuksessa vuokralla, mutta kyseinen osa kiinteistöä on toteutettu suurelta osin mediayhtiön toiveiden mukaan. Esimerkiksi uudet studiot ovat eräät Euroopan moderneimmista.

Ikkunateippauksista on moneksi

Moderneja ovat myös uuden Pöllölaakson toimistotilat. Vallilan Konepajan alueella sijaitsevan, ulkoa punatiilisen rakennuksen industrial-henki jatkuu sisätiloissa, joissa on paljon betoni- ja lasipintaa.

– Kokonaisuus sisältää työ- ja vetäytymistiloja, mutta pääasiassa se on alueisiin jaettua avokonttoria, Kunttu kuvailee.

– Lähtötilanteen haaste oli siinä, kuinka varmistaa työrauha siten, että tilojen avoimuus ja ilmavuus säilyy. Neuvotteluhuoneetkin halusimme toteuttaa siten, että ne jatkavat suuren avonaisen tilan tuntua, mutta rauha työskennellä säilyy. Tärkeässä roolissa oli toki myös brändi-ilmeemme sisällyttäminen toteutukseen.

Mahdollisena ratkaisuna ryhdyttiin tarkastelemaan ikkunateippauksia, joita varten MTV tarvitsi käytössään olleen sisustustoimiston rinnalle jälleen osaavaa toteuttajaa.

– Olimme tehneet jo aiemmin yhteistyötä Hansaprintiin fuusioituneen Arazzon kanssa. Kilpailutimme nyt kaikkiaan kolme teippausten tuottajaa, joista Hansaprintin laatu vakuutti, Kunttu toteaa.

Graafisena suunnittelijana Hansaprintillä työskentelevä Martin Nysten kertoo, että koska MTV:n toiveena oli lasimaisuuden ja valoisuuden säilyminen siitä huolimatta, että näkyvyyttä oli paikoitellen tarpeen rajoittaa, valikoitui ratkaisuksi optisesti läpäisevälle teipille toteutettava Hansa Shade -tulostus.

– Se on itse kehittämämme tulostustekniikka, jolla saadaan säädettyä sitä, kuinka paljon teippauksen läpi näkee – esimerkiksi siten, että jonkun voi hahmottaa tekevän lasin toisella puolella töitä, mutta tietokoneen näytöstä ei saa selvää. Samalla ei kuitenkaan tarvitse uhrata valoisuudesta tai tilan tunnusta.

MTV:n toimitilojen rappukäytävän lasiseinät on teipattu häivekalvoilla, joissa esiintyy yhtiön pöllölogo.

Nysten kertoo, että hänen roolinsa on nopeuttaa ja helpottaa asiakkaan prosessia, mutta myös auttaa välttämään sudenkuopat.

– Meillä on olemassa useita Hansa Shade -mallikansioita, joista löytyy yleisimmin käytettyjä häivemalleja tietyistä väreistä ja läpinäkyvyyksistä. Ominaisuudet voidaan myös räätälöidä – ja yleensä niin tehdäänkin – prosentilleen asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Suunnittelijan ja kansioiden avulla tarvittavien mallien määrää saadaan helpommin rajattua, mikä tuo säästöä ja on myös vastuullisuutta.

– MTV tarvitsi osassa tiloistaan yksityisyyttä ja joihinkin pintoihin puolestaan huomioraitaa ja visuaalisuutta. Teippaustarvetta oli siis runsaasti, ja tavallisilla metodeilla valon kulku olisi voinut helposti rajoittua liikaa, Nysten toteaa.

MTV:n neuvottelutilan lasiseinään on asennettu kalvoteippaukset, jotka läpäisevät valoa ja joiden läpi erottaa esineiden hahmot.

Ikimuistoinen toteutuskohde

Hansaprint toteutti tiloissa ensin tarvittavat kartoitukset ja mitoitukset, jonka jälkeen Nysten loi fyysiset mallit. Kun niiden avulla saatiin määritettyä teipattavat alueet ja kalvojen toivotut peittävyydet, voitiin asiakkaan kädet vapauttaa varhaisessa vaiheessa muihin töihin.

– Kun asiakas toteuttaa näin suurta muutosta, siinä riittää tekemistä. Niinpä lähdimme siitä, että MTV toimitti meille aineistot tietyistä toistuvista elementeistä ja me huolehdimme niistä tuotantoaineiston ja varmistimme, että materiaali tulee koneesta ulos mallien mukaisena.

– Parhaimmillaan voidaan kaikki pinnat toteuttaa yhden vektoritiedoston pohjalta. Kun tuotanto vieläpä suunnitellaan fiksusti siten, että valmistuvat tuotteet saadaan suoraan asennukseen, voidaan säästää kymmeniä työtunteja asiakkaan arvokasta aikaa ja ennen kaikkea toteuttaa lopputulos nopeasti ja asiakkaan toimintaa häiritsemättä.

Nysten kertoo, että kalvoteippaus mahdollistaa käytännöllisyyden ohella myös näyttävyyden.

– Monin paikoin asensimme huoneen sisäpuolelle kalvon, jossa häive saadaan tulostettua halutusta läpinäkyvyydestä toiseen. Lasin etupuolelle puolestaan sijoitimme kuvioteippauksen samalla optisesti kirkkaalla teipillä. Myös kuvion läpinäkyvyyttä ja väriä voidaan säätä halutulla tavalla. Hansa Shaden avulla niin häive kuin kuvion läpinäkyvyyskin tulostuvat kauniisti ja tasaisesti juuri suunnitellulla tavalla koko tulostusalueella.

– Koska lasilla on tietty paksuus, saadaan tällä tavoin aikaan hieno syvyysvaikutelma. Tiloissa, joissa ei ollut tarvetta rajoittaa näkyvyyttä, toteutimme vain etupuolen teippaukset.

Nysten on ylpeä sekä Hansa Shadesta tuotteena, että sen päätymisestä jännittävään kohteeseen.

– Voimme sanoa olevamme tässä hyviä. Ratkaisua on kehitetty vuosia, jotta sillä kyetään saamaan aikaan sellainen tulos kuin nyt on saatu. Ihan omanlaisensa fiiliksen toteutukseen toi tietysti myös se, kuinka legendaarinen Pöllölaakso on käsitteenä. Maikkari on sellainen mediatalo, että sen tietää Suomessa joka ikinen, ja jokaisella on siitä muistoja eri elämänvaiheista. Useimmilla muistot lienevät positiivisia erityisesti tiettyjen ohjelmien kautta.

MTV:n toimitiloissa on teipattu käytävää ja neuvottelutilaa erottava lasiseinä valoa läpäisevällä, mutta näkösuojaa antavilla kalvoilla.

Pöllön paluu

Virpi Kunttu kertoo, että kun viimeinen lähetys Pasilasta koitti kuluvan vuoden tammikuun puolivälissä, toimitettiin uusi lähetys jo seuraavana päivänä Konepajalta. Runsasta koordinointia vaatinut muutto edellytti luotettavuutta myös yhteistyökumppaneilta.

– Meillä oli todella monta palloa ilmassa yhtä aikaa, joten oli erittäin arvokasta, että Hansaprintiltä löytyy kapasiteettia näin suuriin töihin. Olemme saaneet apua juuri niihin kohtiin, joissa sitä on tarvittu ja lopputuloksena meillä on tarpeisiimme viritetyt ja toimivat toimistotilat.

MTV:n pienen vetäytymistilan lasiseinät on teipattu ympyröillä, joista osa on MTV:n pöllölogoja.

– Hansaprintillä on erittäin ammattitaitoiset asentajat, jotka myös ajattelevat ja tarvittaessa kysyvät sen sijaan että vain asentavat, minkä seurauksena lopputulosta voitaisiin joutua muokkaamaan. Arvostan myös tätä piirrettä.

Kunttu kokee, että MTV on saanut Hansaprintiltä toistaiseksi tarvitsemansa, mutta suhtautuu tulevaan avoimin mielin.

– Ainoa pysyvä asia on muutos, hän toteaa ykskantaan.

Muutoksen tuulet ovatkin puhaltaneet Maikkarilla viime aikoina laajalti. Toimitilojen ohella yhtiö on uudistanut myös brändiään. Osa tätä on esimerkiksi kanavien nimien harmonisointi MTV-etuliitteellä sekä pöllön paluu takaisin visuaaliseen ilmeeseen, mitä on päässyt siivittämään myös Hansaprint.

– Nyt Pöllölaakson tiloihin saapuessa tai missä tahansa kerroksessa oleskellessa vierailijalle tulee kyllä todella hyvin selväksi, mikä on MTV:n tunnus. Se esiintyy sisustuksessa varmasti satoja kertoja, Kunttu iloitsee.

Lisää aiheesta

Majakkana toimitilasisustuksen saralla
Tilitoimisto TalousSataman uusissa toimitiloissa oli runsaasti lasiseinäpintaa, johon kaivattiin näkösuojaa. Valoa läpäisevillä kalvoteippauksilla henkilökunnalle onnistuttiin tarjoamaan työrauhaa ilman, että toimiston valoisuus kärsi. Lisäksi kohteeseen toteutettiin näyttäviä kuvatapetteja. 

Nyt toimistoilla kaivataan viihtyvyyttä ja toimivuutta!
Tänä päivänä toimitilojen monikäyttöisyys korostuu entisestään, kun työntekijät kaipaavat ympärilleen viihtyvyyden lisäksi erilaisiin tilanteisiin sopivia työskentelytiloja.

Asiantuntijamme esittelyssä
Martin Nysten ja Sanna Vähäniitty ovat graafisia suunnittelijoita. Tyypillisimpiä kohteita, joiden parissa kaksikko työskentelee, ovat hotellit, myymälä- ja toimitilat sekä museot ja näyttelyt. Tapetointien, opasteiden ja planssien ohella he kohentavat tilojen toimivuutta ja visuaalista ilmettä monin eri ratkaisuin. 

 

HansaInterior
Toimitilojen ja julkisten tilojen sisustusratkaisuja tarjoavan palvelumme avulla onnistut kevyissä visuaalisissa ja akustisissa tilamuutoksissa, joilla lisätään viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta tiloihin. Esimerkiksi lasipintojen häiveteippaukset ja printatut akustiset elementit tuovat samanaikaisesti näyttävyyttä ja parantavat työrauhaa.

Visuaalinen kommunikointi
Oli kyseessä myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus, ilmeen uudistaminen tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista. Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen.

Inspiraatiota toimitilasisustukseen löydät myös sosiaalisen median kanavistamme:
Löydät meidät LinkedInistä
Hansaprint Instagramissa
Olemme Facebookissa