Hansaprint toteuttaa sisustusprojektit kaiken kattavina kokonaisuuksina, mutta tarjoaa myös laadukkaita palveluita yhteistyössä ulkopuolisten suunnittelijoiden kanssa.

Kun kiinteistöalan konsultointia ja energiainvestointien rahoitusta tarjoavalle Forus Oy:lle toteutettiin uusien toimitilojen sisustusprojekti, oli Hansaprintillä ja Design Siri Huovilalla mahdollisuus hyödyntää kollektiivista ammattitaitoa.

– Meillä oli vahva visio toimistostamme, mutta ei riittävästi omaa osaamista, joten tukeuduimme ammattilaisiin, Forus Oy:n toimitusjohtaja Eero Oksanen kertoo.

– Projektissa laitettiin kuntoon valaistus, työpisteet, näytöt sekä keittiön, lepohuoneen ja neuvottelutilan kalustus. Lisäksi hyödynnettiin akustisia seinäelementtejä ja erilaisia tapetteja.

Tilassa on hyödynnetty yrityksen brändi-ilmeestä poimittua grafiikkaa kuviotapettiin.

Toimitilojen sisustus nopeasti ja joustavasti

Sisustussuunnittelija Siri Huovila kuvailee Forusin projektia monella tapaa mieluisaksi ja sopivan haastavaksi.

– Projektin alkaessa asiakkaan muutto uusiin tiloihin oli viikon päässä. Useimmiten aikaa on tuossa vaiheessa kuukausia, joten se oli ensimmäinen haaste, johon pääsin vastaamaan. Laadin nopeasti layoutin, hoidin työpöydät ja -tuolit tilaukseen ja siirryin varsinaisen sisustussuunnitelman pariin.

Kun asiakas pääsi muuttamaan uusiin tiloihin, oli aika ryhtyä toteuttamaan visuaalista ilmettä laajemmin.

– Asiakkaalla oli etukäteen vahva ja selkeä näkemys siitä, minkälaisen ilmeen he halusivat. Tilat sijaitsivat Erottajalla vanhassa kiinteistössä, joten ne olivat todella komeat ja kauniissa puitteissa. Uuden ilmeen suunnittelussa roolini oli sovittaa asiakkaan toiveiden pohjalta kaikki yhteen siten, että lopputuloksena saataisiin ehjä ja kokonainen, ympäristönsä kanssa yhteen pelaava sisustus.

Huovila pääsikin projektissa elementtiinsä.

– Asiakas ei halunnut tyytyä kompromisseihin, ja heille oli paljon merkitystä sillä, minkälaisia tuotteet ovat. Se ei ole aina toimitilojen sisustussuunnittelussa asiakkaille tärkeintä, mikä on ymmärrettävistä syistä viime vuosina vain korostunut. Oli pitkästä aikaa kiva suunnitella siten, että laatu oli tärkein tekijä.

Koko seinän peittävän kuvatapetin aiheena on pohjois-amerikkalainen jättiläispunapuumetsä.

Toimitilojen viihtyisyyteen ja näyttävyyteen panostettiin Hansaprintin kuvatapetilla.

Täyden palvelun painotalo apuna sisustusratkaisuissa

Hansaprintin laaja valikoima ja osaaminen mahdollistavat painotuotteet sekä niihin liittyvät palvelut kaikenlaisiin budjetteihin ja niinpä apua oli tarjolla nytkin. Yli 10 vuotta alalla työsuhteessa toiminut ja nyt hieman reilun vuoden oman yrityksen parissa työskennellyt Huovila arvostaa Hansaprintin henkilökohtaista palvelua.

– Tunsin Santeri Saastamoisen jo ennen kuin hän siirtyi Hansaprintille. Hänestä on muodostunut minulle henkilö, jolta pyydän aina tarjouksen, kun painotuotteisiin liittyen tulee tarvetta.

Huovilan mukaan hyvän yhteyshenkilön merkitys korostuu Forusin toimitilasisustuksen kaltaisissa projekteissa, joissa juuri oikeanlaisten tuotteiden löytäminen on olennaista.

– Aina sitä ei itse tiedä, mikä Hansaprintin valikoimassa on uutta, tai osaa päätellä esimerkiksi pelkästään netin avulla, mikä on tiettyyn käyttötarkoitukseen sopivaa. Minulle on todella tärkeää, että yhteyshenkilö osaa ehdottaa tuotteita johonkin omaan ideaani ja kertoa niiden ominaisuuksista – etenkin jos etsin räätälöityjä, enkä valmiita tuotteita.

Toimitilojen seinällä on akustoiva taulu, jonka kuva-aiheena on suomaisema.

Forus Oy:n seiniä koristavat kustomoidut ja akustoivat taulut. Hansaprintin tauluissa on kehys, sisällä akustiikkalevy ja pintana tulostettu ja helposti vaihdettava kangastuloste.

Visiota vastaavat toimitilat myös Hansaprintin ratkaisuilla

Huovila kertoo, että Forus halusi panostaa tarkoin valittujen tuotteiden ohella myös erottuvuuteen. Yksilöllisyyttä ja näyttävyyttä tavoiteltiin esimerkiksi mittatilauskalusteilla ja visuaalisilla elementeillä, kuten Huovilan Forusin logosta aulatilaan suunnittelemalla suurikokoisella puukuviopintaisella teoksella.

– Hansaprint kykeni hyvin tukemaan näitä tavoitteita suurilla kuvatapeteillaan, joissa hyödynnettiin esimerkiksi asiakkaan valmiiksi valitsemaa kuva-aihetta sekä heidän omaa brändi-ilmettään.

Forus halusi myös parantaa uusien tilojensa akustiikkaa, mikä tarjosi tilaisuuden ottaa tuplahyöty irti Hansaprintin painotuotevalikoimaan kuuluvista, erilaiset kuvat ja muodot mahdollistavista akustiikkaratkaisuista.

– Asiakas oli ihastunut valokuvaajan ottamaan suomaisemakuvaan, joka haluttiin tulostaa akustoivalle materiaalille. Valokuvaaja oli laatinut kuvalle myös tekstin, joka liitettiin mukaan. Akustoivia tauluja toteuteettin myös toisesta kuva-aiheesta ja brändi-ilmeestä.

Lopputulos oli asiakkaan mieleen.

– Projektissa ei ollut minkäänlaisia ikäviä haasteita ja kaikki meni todella hyvin. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, Forus Oy:n Eero Oksanen kiittelee.

– On totta kai aina hienoa kuulla, kun asiakas tykkää. Forus järjesti projektin jälkeen uusissa toimitiloissaan peräti tupaantuliaiset, ja he halusivat, että suunnittelijana kertoisin hieman projektista. Mieleeni jäi päällimmäisenä projektin laadukkuus ja se, kuinka mukavaa se oli toteuttaa erinomaisesti tarkoitukseen sopivilla tuotteilla, Huovila summaa.

Tilan seinällä on vierekkäin kolme akustiikkataulua, joissa on käytetty yrityksen brändi-ilmeeseen kuuluvaa grafiikkaa.

Brändi-ilmeellä koristellut taulut ovat Hansaprintin tuotevalikoimaan kuuluvaa kehystettyä akustiikkahuopaa.

Jos kiinnostuit toimitilasisustuksen tuotteista ja ratkaisuista, tai sinulla on mitä tahansa kysyttävää niihin liittyen, ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan:

Santeri Saastamoinen
Myyntipäällikkö
Sisustusratkaisut ja suurkuvatulostus
040 414 7060
santeri.saastamoinen@hansaprint.fi

Lisää aiheesta

Sisustusarkkitehti vai sisustussuunnittelija vai ”avaimet käteen -toteutus”
Keväällä useissa yrityksissä palataan mahdollisesti hybriditöihin ja sen vuoksi työntekijämäärä toimistoissa lähitöiden myötä taas lisääntyy. Uudenlaisessa tilanteessa moni toimisto joutuukin nyt kilpailemaan etätyön kanssa. Viihtyisä toimisto on jatkossa yritykselle valttikortti ja kilpailuetu – satsaa siis toimiston tilailmeeseen.

Nyt toimistoilla kaivataan viihtyvyyttä ja toimivuutta!
Tänä päivänä toimitilojen monikäyttöisyys korostuu entisestään, kun työntekijät kaipaavat ympärilleen viihtyvyyden lisäksi erilaisiin tilanteisin sopivia työskentelytiloja.

Kuinka toteuttaa näyttävät toimitilat vaivattomasti ja kustannustehokkaasti?
Monessa yrityksessä uudet toimitilat täytyy saada käyttöön pikaisella aikataululla, eikä niiden ilmeeseen välttämättä ehditä panostaa. Samalla ehostuksessa voi huolettaa tilojen käytön häiriintyminen ja kallis hintalappu. Hansaprint vastaa molempiin murheisiin älykkäillä ratkaisuilla.

 

Hansaprintiltä ammattimaiset palvelut toimitilojen sisustamiseen


HansaInterior

Uuden palvelumme kautta pystyt ketterästi tekemään kevyitä visuaalisia ja akustisia tilamuutoksia, joilla lisätään viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta tiloihin. Printatut akustiset elementit tuovat näyttävyyttä ja hillitsevät häiritseviä ääniä.

Visuaalinen kommunikointi
Oli kyseessä myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus, ilmeen uudistaminen tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista. Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen.

Brändin- ja aineistonhallinta
HansaWeb on selainpohjainen palvelumme, jonka avulla hallitset helposti markkinointimateriaalien tilaamisen, tuotannon ja logistiikan. HansaWebin avulla käyttäjä-, nimike- ja versiohallinta, tilaaminen, aineistonhallinta, varastointi ja logistiikka, sekä kampanjoiden luominen ja hallinta sujuvat vaivattomasti ja järjestelmällisesti.

 

Ideoita ja inspiraatiota toimitilojen piristämiseen löytyy myös sosiaalisen median kanavistamme:

Löydät meidät LinkedInistä

Hansaprint Instagramissa

Olemme Facebookissa