Yksilöllisten suurkuvatulosteiden ammattilaisena ja sisustuskankaiden uranuurtajana tunnetuksi tulleen Arazzo Oy:n osaaminen on pidempään ollut osa Hansaprint Oy:tä. Tulosteilla sisustamiseen ja markkinointimateriaalien valmistamiseen keskittynyt Arazzon osaaminen vahvistaa Hansaprintin tarjoamaa vankalla kokemuksellaan sisustusratkaisuista, brändäyksestä, näyttelyrakentamisesta ja lavastuksesta.

Arazzolla erityisosaamista sisustusratkaisuissa

Vallila Interiorin osaomistuksen vaikutuksesta Arazzo profiloitui jo alkutaipaleellaan erikoistuotteiden valmistajaksi. Sen ansiosta Hansaprintillä on yhä tänäkin päivänä Suomessa ainutlaatuista kangasratkaisujen osaamista.

Kangasasiantuntemuksen ohella Arazzo ehti toimintansa aikana kartuttaa mittavaa sisustusalan osaamista akustiikkaratkaisujen, tapettien sekä lasipinnoille toteutettavien näkösuojaratkaisujen parissa.

Toimitilassa on seinän peittävä kuvatapetti majakasta kalliolla ja osassa lasiseinistä on valoa läpäisevät näkösuojateippaukset.
Koko seinän peittävän kuvatapetin aiheena on pohjois-amerikkalainen jättiläispunapuumetsä.

Hansaprintin ja Arazzon osaaminen yhdessä entistäkin vahvempi

Hansaprint hankki Arazzon vuonna 2021 vahvistaakseen sisustuspalveluiden osaamistaan ja palvelutarjontaansa. Fuusion myötä Hansaprint on vastannut kaikista Arazzon sopimuksista ja velvoitteista. Toiminta ja toimitukset ovatkin jatkuneet täysin ennallaan tuttujen henkilöiden siirryttyä Hansaprintin palvelukseen.

Nyt koko Arazzon henkilökunnan kokemus ja erikoisosaaminen on saatavilla Hansaprintiltä osana Hansa Interior -palvelukokonaisuutta. Hansa Interior tarjoaa erilaisia lopputuotteita sisustuksen, markkinoinnin, näyttämötekniikan, lavastuksen sekä tuotesuunnittelun ammattilaisten käyttöön. Ratkaisut perustuvat kestäviin ja laadukkaisiin materiaalivalintoihin ja tuotetaan vastuullisesti lopputuloksesta välittäen.

Historian havinaa

Arazzo perustettiin vuonna 2005 Ari ja Kirsti Jarnan, Pekka Meriläisen, projektisisustustalo Vallila Interiorin sekä myymäläopastuksen ja miljööratkaisujen erikoisosaaja Zorro Oy:n voimin. Arazzo aloitti toimintansa Helsingin Vallilassa, mutta jo reilussa vuodessa tilat jäivät pieniksi ja muutto Vantaan Tammistoon tuli ajankohtaiseksi.

Vuodesta 2011 alkaen sisustuksesta kehittyi Arazzon nopeimmin kasvava toimialasektori, ja vuosina 2016-17 Arazzo kokikin ensimmäisen renessanssinsa, kun yhtiön selkärangassa jo piillyttä vahvuutta lujitettiin entisestään mittavilla laiteinvestoinneilla ja onnistuneilla täsmärekrytoinneilla. Vuonna 2017 Arazzon omistus keskitettiin toimivalle johdolle Pekka Meriläisen ja Santeri Saastamoisen toimiessa pääosakkaina.

Kesäkuussa 2021 Arazzon hankki omistukseensa TS-yhtymään kuuluva Hansaprint Oy. Kun Arazzo 1.1.2022 virallisesti fuusioitiin Hansaprintiin, kaikki yrityksen avainhenkilöt siirtyivät Hansaprintin palvelukseen. Arazzon tuotanto Tammistossa päättyi maaliskuussa 2022, kun tuotantolaitteet ja tuotannon johto siirtyivät Hansaprintin Turengin tehtaalle. Arazzon tarina jatkuu kokemuksena, tietotaitona ja tuotteina osana palvelevaa Hansaprintiä ja sen Turenkiin keskitettyä tuotantoa.

Arazzo fuusioituu Hansaprintiin