”Omasta työstäni ja tästä alasta tekee erityisen kiehtovan se, että luovuudella ei ole rajoja.” 

Näin kertoo Hansaprintin myyntipäällikkö Toni Koponen, jonka digitaalinen tulostaminen vei mukanaan vuonna 2010. Tuolloin Toni oli viittä vaille valmis ottamaan erään tuotemerkin Suomen lanseerauksesta merkittävän vastuun, mutta valitsi lopulta graafisen teollisuuden ja suurkuvatulostamisen kiehtovan maailman.

– Myyntityö on ollut lähellä sydäntäni ihan ensimmäisistä työpaikoista lähtien. Nykyinen asiantuntijamyyjän rooli sopii minulle hyvin, sillä saan ratkaista asiakkaiden erilaisiin tiloihin ja sisustamiseen liittyviä haasteita ja pääsen vaikuttamaan lopputulokseen näyttävillä ja yksilöllisillä visuaalisilla ratkaisuilla, Toni summaa.

Hän korostaakin omassa viikoittaisessa työssään asiantuntijuuden merkitystä, sillä Toni on johtanut tuotantoa, joten hän osaa itsekin suurkuvatulostamisen, ymmärtää tekniikasta ja hallitsee niin ikään koko tuotantoketjun suunnittelusta aina upeaksi lopputuotteeksi asti. 

Toni näkee aina asiakkaan tilassa mahdollisuuden ja pystyy tuottamaan siihen kiitetyn lopputuloksen. Graafiset pikkulinnut tietävät kertoa, että hän onkin melkoinen velho ja suoranainen mestari keksimään toimivia sovelluksia suurkuvatulostamisen ratkaisuilla asiakkaiden moninaisiin tarpeisiin.

– Visuaalisilla pinnoilla pystytään vaikuttavaan lopputulokseen tilojen viihtyisyyden, monipuolisuuden, akustiikan, kaikumisen ja jopa sisäilman suhteen. Viimeksi mainitusta käy esimerkkinä allergiaystävällinen tapettisarja, jonka lanseerasimme vastikään. Kannattaa muistaa, että jopa yksittäisen huoneen tai asiakkaiden odotustilan tunnelmaan on mahdollista vaikuttaa.

Joukkuepelaajan sydän

Toni Koponen nauttii tiimityöstä, sillä hänen työnsä on usein esimerkiksi yhdessä tilasuunnitteluun erikoistuneen arkkitehdin tai sisustussuunnittelijan sekä Hansaprintin graafisen alan huippuasiantuntijoiden kanssa ratkaista asiakkaan haaste ja huolehtia visuaalinen toteutus tyylikkäästi maaliin.

– Sisustus on ollut jo useamman vuoden suurkuvatulostamisen kasvavia trendejä ja kasvua on povattu myös tuleville vuosille. Suurkuvatulosteille, kuten tulostetuille kankaille, tapeteille ja muille tilaelementeille on kysyntää jatkossakin. Nykyään tekniikka ja materiaalit tarjoavat uskomattoman paljon mahdollisuuksia, Toni sanoo.

Tonin mukaan ei kannata koskaan hylätä upeaa ja persoonallista visuaalista suunnitelmaa tilailmeen kohentamiseksi kevein perustein toteamalla itsekseen suunnittelupöydällä, että ”Ei tämä kuitenkaan ole mahdollista.” 

– Kannattaa haastaa yhteistyökumppania, kuten sisustuksen ja suurkuvatulostamisen asiantuntijaa ja kysyä rohkeasti, löytyykö ratkaisua. Aika usein nimittäin löytyy. Parhaat oivallukset syntyvät useimmiten laatikon ulkopuolelta -ajattelusta.

Toni Koponen on persoonaltaan joukkuepelaaja ja vastuunkantaja. Tiimissä toimiminen on hänelle luontevaa jo siksikin, että hän pelasi aikoinaan salibandya pääsarjatasolle asti.

Vuoden 2022 trendit

  1. Tilailmeet innovatiivisilla visuaalisilla elementeillä ja pinnoilla
  2. Uudet materiaalit ja ympäristöystävällisyys – esimerkiksi allergiaystävällinen tapettisarja
  3. Toimitilamuutokset: kuinka tilasta saadaan kaikille mahdollisimman toimiva, esimerkiksi akustiikan kannalta

 

Kaipaatko ideoita? Poimi Tonin artikkelivinkki

Toni suosittelee tutustumaan näillä verkkosivuilla tarkemmin blogiartikkeliin, joka käsittelee sisustusta ja suurkuvatulosteita. Kirjoitus pitää sisällään myös havainnollisia kuvia ja esimerkkejä, joista saat ehkä hyviä ideoita. Lukaise se ja kysy tarvittaessa lisätietoja, jos mielessäsi on neuvottelutilan, toimiston, kauppakeskuksen tai jonkun muun tilan ehostaminen ja tunnelman luonti visuaalisilla pinnoilla. Tästä pääset artikkeliin.

 

Kysy Tonilta ja muilta asiantuntijoiltamme lisää

Etäkonsultoimme tai tulemme mielellämme käymään ja teemme ehdotuksen siitä, miten yrityksenne tilakokonaisuuden ilme stailataan brändinne mukaiseksi. Saat myös kauttamme trendikkäät sisustusmateriaalit kattavasti, joustavasti ja laadukkaasti. Autamme aina parhaiden valintojen löytämisessä. Ota yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme tai hyödynnä ketterää yhteydenottolomakettamme.

Toni Koponen
myyntipäällikkö, sisustusratkaisut ja suurkuvatulostus
p. 045 226 2236
toni.koponen@hansaprint.fi

 

Väriä elämään, muista sosiaalisen median kanavamme

Hansaprint Instagramissa

Löydät meidät LinkedInistä

Olemme Facebookissa

Hansaprintiltä tapetit myös omasta valokuvasta
Tunnelmaa toimitiloihin maisematapetilla