Hansaprint hankki sisustukseen ja myymälöiden ulkoasuun erikoistuneen painotalo Arazzo Oy:n vuoden 2021 kesäkuussa. Fuusion myötä Hansaprintin vankka osaaminen suurkuvatulostuksen, myymälämarkkinoinnin ja sisustusratkaisujen saralla vahvistui entisestään.

Arazzolta siirtynyt Sanna Vähäniitty on työskennellyt aiemmin logistiikan parissa sekä suurkuvatulostajana. Lisäksi hän on toiminut graafisena suunnittelijana pienemmissä yrityksissä. Vähäniitty kertoo, että muutos on ollut huomaamaton ja miellyttävä.

– Kaikki on jatkunut lähes entiseen tapaan ja meidät on otettu Hansaprintillä todella lempeästi vastaan. Kaikesta uskaltaa kysyä ja ystävälliset työkaverit auttavat heti.

Ennen Hansaprintiä noin 10 vuotta Arazzon omalla markkinointiosastolla kuin myös freelancerina toiminut Martin Nysten komppaa Vähäniityn kokemusta.

– Sillä on vaikutuksensa, että kollegojen joukossa on tuttuja pitkältä ajalta, mutta myös Hansaprintillä ennen muutosta työskennelleiden kanssa tuntuu siltä, kuin yhteistyötä olisi tehty pitempäänkin.

Martin Nysten ja Sanna Vähäniitty työskentelevät yhdessä visuaalisen suunnittelun parissa.

Graafinen suunnittelija tuntee painotuotteiden mahdollisuudet

Nysten ja Vähäniitty ovat graafisia suunnittelijoita. Tyypillisimpiä kohteita, joiden parissa kaksikko työskentelee, ovat hotellit, myymälä- ja toimitilat sekä museot ja näyttelyt. Tapetointien, opasteiden ja planssien ohella tilojen toimivuutta ja visuaalista ilmettä voidaan kohentaa myös erikoisemmilla ratkaisuilla.

– Moni asiakas on yllättynyt siitä, mitä kaikkea meiltä löytyy. Fuusion myötä olemme kyenneet tarjoamaan vanhoille asiakkaille tuotteita entistä kattavammin. Meiltä onnistuvat esimerkiksi tulostukset niin akustiikkatuotteisiin kuin verhojen, tyynynpäällisten ja näyttelykankaiden kaltaisille tekstiileille, Vähäniitty listaa.

– Meillä on myös vahvaa osaamista saumattomista tapeteista, joita on parhaimmillaan toteutettu 16-17-metrisinä, sekä valoa läpäisevien häiveteippien tulostamisesta. Nämä ovat keinoja, joilla saadaan aikaan todella erottuva ja vaikuttava lopputulos, Nysten täydentää.

Päätöksiä tehdessään asiakkaan ei tarvitse olla vain kuvien, puhumattakaan mielikuvien, varassa. Hansaprintiltä löytyy monia työkaluja, jotka auttavat esimerkiksi materiaalien valinnoissa ja muissa määrityksissä.

– Materiaaleista on mallikirjoja, joiden avulla pääsee tutkimaan valmiita tulosteita, tapetteja ja häivekalvoja. Niiden avulla voidaan suoraan paikan päällä määrittää esimerkiksi sopivaa kalvon väriä ja peittävyyttä. Sisustuskankaista meille on tulossa mallihengari samaan tapaan kuin kangas- tai huonekalukaupoissa.

Nystenin mukaan toimitiloista halutaan koronasta huolimatta tehdä viihtyisiä ja siihen myös nykyisin panostetaan entistä enemmän. Kysyntään on kyetty vastaamaan kattavalla tuotevalikoimalla ja innovatiivisilla ratkaisuilla. Nysten muistuttaa, että sisustus ja suunnittelu ei ole automaattisesti kallista.

– Tuotteissa on eri hintatason vaihtoehtoja ja tarvittaessa voimme tarjota myös kevyempää kokonaisratkaisua. Pienilläkin asioilla saadaan aikaan näyttäviä muutoksia. Tehokkuutta ja säästöä tulee myös sitä kautta, että asiakkaan ei tarvitse pohtia, kuinka yhdistää projektin eri vaiheet ja tekijät. Meiltä asiakas saa tarvittaessa koko paketin.

Painotuoteammattilainen mukaan aikaisessa vaiheessa

Nystenin ja Vähäniityn vankka osaaminen kumpuaa pitkän työkokemuksen lisäksi myös osittain harrastuksista ja mielenkiinnon kohteista. Vähäniitty pitää erityisesti valokuvaamisesta.

– Tuntuu, että kävelen aina kamera kourassa ja jos en ole parhaillaan kuvaamassa, niin ainakin menossa kuvaamaan. Harrastan erityisesti katu- ja lintuvalokuvausta. Tykkään myös pyöräillä paljon.

Ruoanlaitosta ja kestävyysliikunnasta nauttiva Nysten on Vähäniityn tavoin pyöräilijä ja kokenut kuvaaja. Tämän lisäksi hän on suunnitellut ja rakentanut omakotitalon. Suuri projekti on vaatinut paljon uuden opettelua, mistä on ollut suurta hyötyä työssä.

– Teemme paljon yhteistyötä rakentajien ja asentajien kanssa, joten nykyisin osaan keskustella heidän kanssaan ihan eri tavalla, tarjota asiakkaille entistä tarkemmin sopivia ratkaisuja ja ylipäätään ottaa asennusvaihetta paremmin huomioon.

Luja ammattitaito mahdollistaa notkeasti erilaiset lähestymistavat asiakasprojekteissa.

–  Liikkeelle voidaan lähteä käytännössä täysin tyhjästä tai vaikkapa vain jonkin idean pohjalta, jolloin toteutamme asiakkaan puolesta kaiken muun. Sekin on mahdollista, että asiakas toteuttaa projektin tiettyyn pisteeseen ja me hoidamme sen loppuun, Vähäniitty kuvailee.

Projektin alkuvaiheessa suunnittelijat konsultoivat asiakasta sen suhteen, miten toivottuun lopputulokseen päästäisiin järkevimmin, ja omaa myyntiään sen varmistamiseksi, että asiakkaan aineiston tai toiveiden pohjalta voidaan toteuttaa se, mitä on tarkoitus toteuttaakin.

– Tästä syystä meidät kannattaa ottaa mukaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Osaamme kertoa eri tulostusalojen ja materiaalien mahdollisuuksista ja konsultoida niiden valinnassa. Näin vapautamme asiakkaan aikaa ja ehkäisemme turhaa työtä. Samalla varmistamme, että projekti saadaan onnistuneesti maaliin, Nysten lupaa.

Aiheeseen liittyen

Jokaisessa pinnassa piilee mahdollisuus
Saavun miellyttävään tilaan ystäväni kanssa. Olemme varanneet yhteisen ajan rentouttavaan elämykseen hyvinvointipalveluita tarjoavasta yrityksestä. Tunnelma on odottavan kutkuttava, sillä emme ole aiemmin kokeilleet vastaavaa.

Kuinka toteuttaa näyttävät toimitilat vaivattomasti ja kustannustehokkaasti?
Monessa yrityksessä uudet toimitilat täytyy saada käyttöön pikaisella aikataululla, eikä niiden ilmeeseen välttämättä ehditä panostaa. Samalla ehostuksessa voi huolettaa tilojen käytön häiriintyminen ja kallis hintalappu. Hansaprint vastaa molempiin murheisiin älykkäillä ratkaisuilla.

Villi viidakko, sykkivä kaupunki vai rauhallinen merenranta?
Kuljeta yhtenäistä tunnelmaa toimiston halki tai tuo jokaiseen tilaan oma persoonallinen säväys. Nyt voit luoda toimistoosi haluamasi fiiliksen helposti kustomoiduilla tapeteilla. Hansaprint toteuttaa kaikki toiveesi toimiston viihtyvyyden luomiseksi.

Hansaprintiltä ammattimaiset palvelut visuaaliseen suunnitteluun

HansaInterior
Uuden palvelumme kautta pystyt ketterästi tekemään kevyitä visuaalisia ja akustisia tilamuutoksia, joilla lisätään viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta tiloihin. Printatut akustiset elementit tuovat näyttävyyttä ja hillitsevät häiritseviä ääniä.

Visuaalinen kommunikointi
Oli kyseessä myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus, ilmeen uudistaminen tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista. Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen.

Inspiraatiota visuaalisen ilmeen kohentamiseen löytyy myös sosiaalisen median kanavistamme:

Löydät meidät LinkedInistä
Hansaprint Instagramissa
Olemme Facebookissa