Hansaprintin sisustuspalvelut tarjoavat runsaan valikoiman akustiikkaratkaisuja, joissa yhdistyvät monet hyödyt. Myyntipäällikkö Pekka Meriläinen kertoo, että akustoivat materiaalit ja niiden kustomointi kasvattavat tilasuunnittelussa ja etenkin toimiston suunnittelussa suosiotaan.

– Akustiikan tarve lisääntyy toimitiloissa kaiken aikaa. Avokonttorit ja neuvottelutilojen kaikuvat lasipinnat yleistyvät ja niihin liittyy tyypillisesti ongelmia äänimaailman hallinnan kanssa. Meiltä löytyvät oikeat ratkaisut, joilla päästään vastaamaan täsmälleen kunkin tilan vaatimuksiin.

– Suurin osa akustiikkaratkaisuistamme toteutetaan juuri neuvottelutiloihin, avokonttoreihin ja auloihin, Meriläinen tähdentää.

Akustiikka omalla ilmeellä luo viihtyisän ja näyttävän toimiston

Avokonttori on jaettu työpisteiksi näyttävillä mustilla tilanjakajasermeillä, joissa on harmaata grafiikkaa.
Toimitilassa on kuviollisilla harmailla tilanjakaja- ja pöytäsermeillä erotettuja työpisteitä ja seinällä samalla kuviolla tulostettu suuri akustiikkalevy.

Hansaprint tarjoaa ratkaisut toimiston suunnitteluun ja toteuttaa tilasuunnittelua myös itse. Tuotteita ja palveluita löytyy kaikenlaisille budjeteille. Meriläinen huomauttaa, että mikäli toimitilojen sisustusprojektissa vaimennetaan äänimaailmaa, on akustiikkatuotteiden toiminnallisten ominaisuuksien ja visuaalisen potentiaalin kautta mahdollisuus saavuttaa samalla kertaa kustannustehokas tuplahyöty.

– Siinä on suuri ero, asetetaanko seinälle pelkkää valkoista akustiikkalevyä vai toteutetaanko niille jokin näyttävä kuva. Vastaavasti 100 neliötä alas laskettua kattoa saattaa olla aika tylsän näköinen, mutta kun joukkoon lisätään väriä, vaikutelma on aivan eri.

Tällaiset toteutukset onnistuvat Hansaprintin valikoimasta löytyvillä akustiikkalevyillä.

– Kuvioita ja kuva-aiheita voidaan tulostaa joko suoraan levyille tai vaihdettavalle kankaalle, joka sitten asetetaan levyjen päälle ja kiinnitetään alumiinikehykseen. Tällaiset ratkaisut ovat näyttävä keino tuoda esiin esimerkiksi yrityksen brändi-ilmettä, Meriläinen kertoo.

– Akustiikkalevyillä onnistuu oikeastaan kaikenlainen akustointi. Seinille kiinnittämisen ohella levyjä voidaan hyödyntää suoraan kattoon kiinnitettyinä, roikkuvina tai ”leijuvina”. Äänet työpisteiltä kimpoavat usein ylöspäin, jolloin tällaiset yläpuoliset ratkaisut ovat omiaan vaimentamaan avokonttoreiden äänimaailmaa. Tällä on merkittävä rooli työhyvinvoinnin ja työssä viihtymisen kannalta, Meriläinen toteaa.

Eräs suosiotaan runsaasti kasvattanut ratkaisu on puupintainen akustiikkalevy.

– Tavallisten akustiikkalevyjen tavoin myös puupintaiset ratkaisut voidaan leikata mihin tahansa muotoon, joten niillä voidaan toteuttaa vihreitä arvoja huokuvalla tavalla vaikkapa yrityksen logo. Kokorajoitteita ei oikeastaan ole, eli lopputulos voi olla taulumainen tai seinän kokoinen.

Huoneen seinällä on puupintainen lovitettu akustiikkataulu.

Puupintaiset akustiikkataulut kasvattavat suosiotaan.

Akustiikalla ja tilasuunnittelulla parempi työrauha

Useita tarkoituksia palvelevat myös Hansaprintin valikoimaan kuuluvat sermit, jotka toimivat yhtä aikaa niin tilanjakajina, akustiikan kohentajina kuin tulostettavan kuosinsa ansiosta visuaalisina elementteinä.

– Sermien sisällä on akustiikkalevy ja sen päällä molemmin puolin läpihengittävä kangas, jolle voidaan tulostaa haluttua grafiikkaa, Meriläinen kuvailee.

– Sermimme ovat akustisesti tehokkaita ja niillä voidaan helposti erottaa työpisteitä toisistaan, muodostaa suojaisia tiloja ja tarjota rauhaa vaikkapa puheluille. Maksimikokoa niillä ei oikeastaan ole, eli niitä saa halutun kokoisina. Niihin voi valita kiinteän jalustan tai pyörät, mutta molemmin tavoin ne ovat helposti liikuteltavissa tarvittaviin paikkoihin.

Akustiikkaa ja yrityksen omaa ilmettä voidaan Meriläisen mukaan tehostaa samaan tapaan pöytäsermeillä.

– Niitä voidaan asentaa mihin pöytään tahansa. Esimerkiksi sähköpöydän tasoon kiinnittämällä sermit kohoavat ja laskevat kätevästi pöydän mukana.

Toimitilassa on työpisteitä, joissa työpöytiin kiinnitetyt harmaat akustiikkalevyt parantavat työrauhaa ja viihtyisyyttä

Kätevät pöytäsermit parantavat työrauhaa ja mahdollistavat printatut kuosit.

Akustiikkaa ja viihtyisyyttä verhoilla

Moni saattaa yllättyä siitä, kuinka toimivia ja monipuolisia erilaiset verhot voivat olla tilasuunnittelun ja akustiikan kannalta.

– Esimerkiksi neuvottelutiloihin hyvin sopivat poimutetut sivuverhot muodostavat juuri sellaisen suuren aaltokuvion, joka on akustisesti toimiva. Erilaisia vaihtoehtoja meillä on kymmenkunta ja keskipaksutkin kankaat toimivat vielä tehokkaasti akustisina elementteinä, Meriläinen pohtii.

– Äänimaailman ohella verhot tuovat tilaan pehmeyttä myös visuaalisesti. Lisäksi ne voidaan printata halutun näköisiksi vaikkapa yrityksen värejä tai logografiikkaa hyödyntäen, Meriläinen lisää.

Toiminnallisuutta ja visuaalisuutta yhdistelevät poimuverhojen ohella rullakaihtimet, joita Hansaprint tarjoaa erilaisilla kankailla.

– Ne antavat tietysti suojaa auringonpaisteelta pelkällä kangaspinnallakin, mutta lisäksi meiltä löytyy rullaverhoja, joissa on ulospäin alumiinipinta. Se torjuu tavallistakin tehokkaammin valoa ja lämpöä. Paksummat kankaat ehkäisevät hälyääniä ja kaikumista, eli rullakaihtimetkin voivat toimia akustisesti, Meriläinen listaa.

Kokeneen myyntipäällikön mukaan osa akustisista materiaaleista, kuten kankaista, voi olla haastavia tulostaa, mutta samalla hän toteaa, ettei se ole Hansaprintille ongelma.

– Meiltä löytyy vankka kokemus ja osaaminen, minkä lisäksi meillä on käytössämme laadukkaat laitteet ja materiaalit.

Näyttelytilassa on esillä erivärisiä verhoja, jotka on valaistu alapuolisella valopaneelilla.

Hansaprintin verhoilla saadaan pehmeyttä niin toimitilan ilmeeseen kuin äänimaailmaan.

Kiinnostuitko Hansaprintin ratkaisuista akustiikkalevyillä tai heräsikö aiheesta kysyttävää? Ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan:

Santeri Saastamoinen
Myyntipäällikkö
Sisustusratkaisut ja suurkuvatulostus
+358 40 414 7060
santeri.saastamoinen@hansaprint.fi

Aiheesta lisää

Akustiikkavalmistaja Ecophon luottaa Hansaprintin suurkuvatulostukseen
Akustisia alakatto- ja seinäjärjestelmiä tuottavan Ecophonin ja Hansaprintin välille on muodostunut hauska molempiin suuntiin toimiva yhteistyö. Sen lisäksi, että Ecophon toimittaa Hansaprintille A-luokan akustiikkalevyjä, Hansaprint on hiljattain toteuttanut Ecophonille toimitilasisustusta samaisilla tuotteilla.

Kuinka toteuttaa näyttävät toimitilat vaivattomasti ja kustannustehokkaasti?
Monessa yrityksessä uudet toimitilat täytyy saada käyttöön pikaisella aikataululla, eikä niiden ilmeeseen välttämättä ehditä panostaa. Samalla ehostuksessa voi huolettaa tilojen käytön häiriintyminen ja kallis hintalappu. Hansaprint vastaa molempiin murheisiin älykkäillä ratkaisuilla.

Nyt toimistoilla kaivataan viihtyvyyttä ja toimivuutta!
Tänä päivänä toimitilojen monikäyttöisyys korostuu entisestään, kun työntekijät kaipaavat ympärilleen viihtyvyyden lisäksi erilaisiin tilanteisin sopivia työskentelytiloja.

Hansaprintiltä ammattimaiset palvelut tilasuunnitteluun

HansaInterior
Uuden palvelumme kautta pystyt ketterästi tekemään kevyitä visuaalisia ja akustisia tilamuutoksia, joilla lisätään viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta tiloihin. Printatut akustiset elementit tuovat näyttävyyttä ja hillitsevät häiritseviä ääniä.

Visuaalinen kommunikointi
Oli kyseessä myymälämarkkinointi, tuotelanseeraus, ilmeen uudistaminen tai toimiston tuunaus, löydät ratkaisun Hansaprintin suurkuvatuotannon palveluista. Tarjoamme tehokasta ja vaivatonta kokonaispalvelua. Asiantuntemuksemme on käytössäsi aina konseptisuunnittelusta materiaalien valintaan, tuotantoon ja asennukseen

Inspiraatiota visuaaliseen kommunikointiin myös sosiaalisen median kanavistamme:

Löydät meidät LinkedInistä
Hansaprint Instagramissa
Olemme Facebookissa