Ympäristö

Joutsenmerkin ja EU Ecolabelin lisäksi Hansaprintin painamissa painotuotteissa on myös mahdollisuus käyttää PEFC-metsäsertifikaattia.

Turun tehtaallamme on vuodesta 2003 alkaen ollut ympäristölupa, nykyisen toistaiseksi voimassa olevan luvan on myöntänyt Aluehallintovirasto 4.3.2016. Turengin tehtaan toiminta ei edellytä ympäristölupaa.

Tutustu tarkemmin Hansaprintin ympäristöpolitiikkaan ja Hansaprintin tarjoamiin mahdollisuuksiin käyttää eri ympäristömerkintöjä painotuotteissa:

 Hansaprintin ymparistopolitiikka (pdf)

Ympäristömerkinnät Hansaprintin painotuotteissa (pdf)

Turun tehtaalla käytettävistä kemikaaleista lisätietoa:
Yleisötiedote tehtaan kemikaaleista ja niiden
turvallisuudesta

Pohjoismainen ympäristömerkki ja EU Ecolabel ympäristömerkki

Ympäristömerkintä on myöntänyt Hansaprintille oikeuden käyttää Pohjoismaista ympäristömerkkiä eli Joutsenmerkkiä sekä EU Ecolabel ympäristömerkkiä tunnustuksena ympäristöystävällisestä tuotantoprosessista ja lopputuotteen kierrätettävyydestä. Joutsenmerkkiä voidaan käyttää kaikissa tuoteryhmissä ja EU Ecolabel ympäristömerkkiä heatset-painomenetelmällä tuotetuissa tuotteissa. Olimme ensimmäinen heatset-painotalo Suomessa, jolle myönnettiin Joutsenmerkin käyttölupa vuonna 1993. Nykyinen lupamme on voimassa 31.12.2019 saakka. EU Ecolabel lupamme on voimassa 31.12.2018 saakka.

Ympäristöasioiden hoidon jatkuvan parantamisen periaatteeseen kuuluu myös Joutsenmerkin jatkuvasti tiukentuvien vaatimuksien täyttäminen. Vaatimuksia asetetaan muun muassa painopaperille, kemikaaleille, päästöille sekä jätteiden käsittelylle. 

Hansaprintin ympäristöjohtamisen perustana on ISO 14001 -standardi ja jatkuvan parantamisen periaate: Vähennämme toimintamme aiheuttamia ympäristövaikutuksia joka vuosi.
Olemme sitoutuneet erityisesti materiaalihukan vähentämiseen ja energiatehokkuuden parantamiseen.

DNV GL:n myöntämä ISO 14001 -sertifikaatti kattaa Hansaprintin kaikki Suomen toiminnot.

Ympäristöasioiden hoidossa noudatamme Pohjoismaisen ympäristömerkin ja EU Ecolabel ympäristömerkin vaatimuksia, vuosittain laadittavaa ympäristöohjelmaa sekä lakisääteisiä määräyksiä ja viranomaismääräyksiä.

Edellytämme ympäristöasioiden vastuullista hoitamista myös yhteistyökumppaneiltamme, sillä uskomme, että se hyödyttää kaikkia osapuolia, myös kuluttajia.