Ympäristö

Joutsenmerkin lisäksi Hansaprintin painamissa painotuotteissa on myös mahdollisuus käyttää PEFC metsäsertifikaattia. Tutustu tarkemmin Hansaprintin ympäristöpolitiikkaan ja Hansaprintin tarjoamiin mahdollisuuksiin käyttää eri ympäristömerkintöjä painotuotteissa:
Ympäristömerkinnät Hansaprintin painotuotteissa (pdf)

Yleisötiedoite tehtaan kemikaaleista ja niiden
turvallisuudesta

Pohjoismainen ympäristömerkki

Ympäristömerkintä
on myöntänyt Hansaprintille oikeuden käyttää Pohjoismaista ympäristömerkkiä eli Joutsenmerkkiä kaikissa painotuoteryhmissä tunnustuksena ympäristöystävällisestä tuotanto-prosessista ja lopputuotteen kierrätettävyydestä. Olimme ensimmäinen heatset-painotalo Suomessa, jolle myönnettiin Joutsenmerkin käyttölupa vuonna 1993. Nykyinen lupamme on voimassa 31.12.2017 saakka.

Ympäristöasioiden hoidon jatkuvan parantamisen periaatteeseen kuuluu myös Joutsenmerkin jatkuvasti tiukentuvien vaatimuksien täyttäminen. Vaatimuksia asetetaan muun muassa painopaperille, kemikaaleille, päästöille sekä jätteiden käsittelylle. 

Hansaprintin ympäristöjohtamisen perustana on ISO 14001 -standardi ja jatkuvan parantamisen periaate: Vähennämme toimintamme aiheuttamia ympäristövaikutuksia joka vuosi.
DNV GL:n myöntämä ISO 14001 -sertifikaatti kattaa Hansaprintin kaikki Suomen toiminnot.

Ympäristöasioiden hoidossa noudatamme Pohjoismaisen ympäristömerkin vaatimuksia, vuosittain laadittavaa ympäristöohjelmaa sekä lakisääteisiä määräyksiä ja viranomaismääräyksiä.

Edellytämme ympäristöasioiden vastuullista hoitamista myös yhteistyökumppaneiltamme, sillä uskomme, että se hyödyttää kaikkia osapuolia, myös kuluttajia.